Quantcast

Baltarusijos demokratinė opozicija nominuota EP Sacharovo premijai

Tarp šiais metais iškeltų pretendentų į Andrejaus Sacharovo premiją už minties laisvę didžiausią palaikymą Europos Parlamente kol kas turi Baltarusijos demokratinė opozicija, rodo nominantų pristatymas per Užsienio reikalų komiteto ir Žmogaus teisių pakomitečio pirmadienio posėdį.

Baltarusijos opoziciją parėmė didžiausios EP frakcijos: Europos liaudies partija (ELP), Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcija (S&D), „Atnaujinkime Europą“ (Renew Europe).

Baltarusijos opozicija laikomi Koordinacinės tarybos iniciatoriai: buvusi kandidatė Baltarusijos prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja, rašytoja, Nobelio literatūros premijos laureatė Sviatlana Aleksijevič, aktyvistai Maryja Kalesnikava, Volha Kavalkova, Veranika Capkala, Siarhejus Cichanouskis, Alesis Bialiackis, Siarhejus Dyleuskis, Sciapanas Pucila, Mikalajus Statkevičius.

Tarp šiemetinių pretendentų į Sacharovo premiją taip pat yra Mosulo chaldėjų arkivyskupas Najeebas Moussa Michaeelis (Nadžibas Musa Michaelis), padėjęs gelbėti krikščionis nuo „Islamo valstybės“ (IS) ir išsaugojęs tūkstančius Rytų krikščionių kultūros senovinių rankraščių bei dokumentų. Taip pat nominuoti aplinkosaugos aktyvistai iš Hondūro ir LGBT aktyvistai iš Lenkijos.

Andrejaus Sacharovo premiją už minties laisvę Europos Parlamentas kasmet skiria žmonėms, reikšmingai prisidėjusiems prie kovos už žmogaus laisves.

Užsienio reikalų komitetas turi iš nominantų išrinkti tris finalistus, o spalio 22 dieną EP pirmininko ir frakcijų lyderių konferencija išrinks 2020-ųjų Sacharovo premijos laureatą.

Andrejaus Sacharovo premija už minties laisvę turėtų būti įteikta gruodžio 16 dieną Strasbūre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ogi dėl manęs

Ogi dėl manęs portretas
Galit ir visą Minską bybių tvora aptvert

Anonimas

Anonimas portretas
Šūdo gabalas ta premija, jei dalinama tokiems kaip Tichanovskaja ar LGBT aktyvistai. Sacharovas grabe vartosi iš gėdos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių