Quantcast

Baltarusijoje sustabdytas televizijos „Euronews“ transliavimas

Baltarusijoje sustabdytas televizijos „Euronews“ transliavimas, pirmadienį pranešė šalies Informacijos ministerija.

„2021 metų balandžio 12 dieną Informacijos ministerija iš užsienio masinio informavimo priemonių, turinčių leidimą platinti [savo turinį] Baltarusijos Respublikoje, sąrašo išbraukė... „Euronews“, – sakoma pranešime.

Ministerija patikslino, kad anksčiau išduotas leidimas „Euronews“ baigė galioti.

„Tuo pačiu nuo šios dienos Baltarusijos Respublikoje pradedama transliuoti „Pobeda“ – rusiška televizija apie Didįjį Tėvynės karą. [Tai] didelis [televizijos] „Pervyj kanal“ [kanalų grupės] „Cifrovoje telesemeistvo“ projektas, sukurtas 75-osioms pergalės Didžiajame Tėvynės kare metinėms“, – nurodė ministerija.

„Pobeda“ transliuoja klasikinius sovietinius filmus apie karą, rusiškus filmus ir serialus, dokumentines laidas apie Didįjį Tėvynės karą, veteranų pasakojimus, istorikų ir ekspertų interviu, pristato paieškų būrių tyrimų rezultatus.

Praėjusią savaitę Baltarusijoje buvo paskirtas naujas informacijos ministras Uladzimiras Piarcovas, anksčiau vadovavęs televizijos ir radijo kompanijai „Mir“. Iškart po paskyrimo jis paskelbė ketinantis informacijos lauką užpildyti „valstybiniu turiniu“.

Nuo 1993 metų visoje Europoje transliuojama televizija „Euronews“ yra įsikūrusi Liono mieste Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltarusijoje draudžiama melaginga propaganda

Baltarusijoje draudžiama melaginga propaganda portretas
O Lietuvos TV kanaluose niekas neuždrausta...paprasčiausiai VISI IKI VIENO kanalo - skleidžia tik landsberginę propagandą. Čia nėra ką drausti...Kaip buvusioje Tarybų sąjungoje - vien partija - viena tiesa...

nedidelė netektis

nedidelė netektis portretas
"Euronews" visą laiką pučia į Kremliaus dūdą, tik, aišku, ne taip atvirai kaip oficialūs Kremliaus propagandistai. Iš esmės niekas nesikeičia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių