Quantcast

Baltarusijoje politinių kalinių skaičius gruodį pasiekė 970

Baltarusijoje politinių kalinių skaičius gruodį padidėjo 82 asmenimis ir išaugo iki 970 žmonių, šeštadienį pranešė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

„Politinių kalinių skaičius per mėnesį išaugo 82 asmenimis ir gruodžio 30-ąją siekė 970, toliau nestabdomai augdamas“, – sakoma organizacijos pranešime.

Be kitų, tardymo izoliatoriuje ir toliau yra laikomi dalis „Viasna“ narių, įskaitant organizacijos pirmininką Alesį Bialiackį.

Žmogaus teisių gynėjų teigimu, tęsiasi ir taikių protesto akcijų dalyvių bei piliečių, kurie naudojo baltai-raudonai-baltą simboliką, sulaikymai.

„Viasna“ duomenimis, gruodžio mėnesį buvo įvykdyti 29 administraciniai areštai, kurių bendra trukmė – 381 diena.

„Tęsiamas protestų prieš prezidento rinkimų rezultatų klastojimą dalyvių, disidentų bei valdžios kritikų traukimas baudžiamojon atsakomybėn“, – sakoma pranešime.

Žmogaus teisių aktyvistai ir žurnalistai ir toliau fiksuoja daugybę žiauraus elgesio su piliečiais, įkalintais dėl politinių priežasčių, faktų, pažymėjo organizacija.

Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimas užpernai ėmėsi brutalių priemonių beprecedenčiam opozicijos protestų judėjimui nuslopinti. Šie protestai įsiplieskė 2020-ųjų rugpjūtį, kai A. Lukašenka buvo paskelbtas prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų šalys laiko suklastotais, nugalėtoju.

Šalyje buvo areštuota per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai buvo sumušti teisėsaugininkų, keli protestuotojai žuvo. Visi pagrindiniai A. Lukašenkos oponentai buvo įkalinti ar priversti pasitraukti į užsienį. Minsko režimas taip pat negailestingai slopino pilietinę visuomenę ir nepriklausomą žiniasklaidą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten

Ten portretas
nors yra už ką teist o pas mus ko sulaikyta šeimų maršo dalyviai ar kiti žmoneliai? Katri neva šnipinėjo užsieniui Lietuvoje? Net juokinga ,,šnipinėjo":D:D lygtais tiems katriems reik ka sužinot negal isilaužt i usienio ministerija ar kita serverri jau nešnekant apie palydovus besisukančius žemės orbitoj katri jei aniems reik net degtuku dėžute nukritusia ant šaligatvio ima

palyginus BATKA mažai sulaikė,

palyginus BATKA mažai sulaikė, portretas
juk jie Baltarusijos gyventojams yra padarę milžiniškus n u o s t o l i u s

Anonimas

Anonimas portretas
Su jais reikia taip padaryti kaip padare zydams Impuliaviciaus darbo apsaugos batalionas Baltarusijoje.II pasauliniame kare. Turetumem nauju demokratiniu didvyriu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių