Quantcast

Baltarusija siekia 12 metų laisvės atėmimo bausmės M. Kalesnikavai

Baltarusijos prokurorai paprašė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę Marijai Kalesnikavai, kuri praėjusiais metais vadovavo protestams prieš prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą, antradienį pranešė jos bendražygiai.

Baltarusiją nuo 1994 m. geležiniu kumščiu valdantis A. Lukašenka nuo pernai vykusių ginčijamų prezidento rinkimų ir po jų kilusių precedento neturinčių protestų susidoroja su opozicija.

39-erių M. Kalesnikava ir jos advokatas Maksimas Znakas yra suimti nuo praėjusių metų rugsėjo. Jie abu anksčiau dirbo su kandidatu į prezidentus Viktoru Babaryka, kuris liepą dėl kaltinimų sukčiavimu buvo nuteistas 14 metų kalėti.

M. Kalesnikava ir M. Znakas kaltinami pakenkę nacionaliniam saugumui, siekę užgrobti šalies valdžią ir sukūrę ekstremistinę organizaciją. Prokurorai paprašė abiem jiems skirti maksimalią 12 metų laisvės atėmimo bausmę, antradienį pranešė V. Babarykos štabo spaudos tarnyba.

„Savo praktikoje dar niekuomet nesusidūriau su tokiu bylos svarstymo tempu“, – V. Babarykos štabui sakė M. Kalesnikavos advokatas Vladimiras Pylčenka. Už uždarų durų vykstantis teismo procesas prasidėjo anksčiau rugpjūtį, o nuosprendį teismas turėtų paskelbti pirmadienį, rugsėjo 6 d.

M. Kalesnikava kartu su opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir vieno kandidato į prezidentus žmona Veronika Cepkalo vadovavo praėjusių metų protestams prieš A. Lukašenką.

M. Kalesnikava teigė savanoriškai nepaliksianti Baltarusijos ir pernai rugsėjį buvo sulaikyta, kai suplėšė savo pasą, kad išvengtų deportacijos į Ukrainą. M. Kalesnikava dabar yra vienintelė Baltarusijoje vis dar esanti protestų lyderė.

S. Cichanouskaja, kuri kandidatavo į šalies prezidento postą vietoje savo įkalinto vyro Sergejaus Cichanouskio, šiuo metu gyvena Lietuvoje. V. Cepkalo taip pat išvyko iš Baltarusijos.

Opozicijos teigimu, S. Cichanouskaja yra tikroji pernykščių prezidento rinkimų laimėtoja.

Nors Vakarai įvedė A. Lukašenkos režimui įvairių sankcijų, jų poveikis, regis, yra ribotas, o Baltarusija vis dar turi savo pagrindinės sąjungininkės ir kreditorės Rusijos paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip taisyklė, nugalėtoją s k e l b i a RINKIMŲ komisija,

kaip taisyklė, nugalėtoją s k e l b i a RINKIMŲ komisija, portretas
o šį kartą nugalėtoju pasiskelbė OPOZICIJA pati s a v e --tai absurdas, todėl pasaulis tokia savanaudiška KVAILYSTE netiki.

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
>Kažko nutilo,taip atliko Kremliaus užsakymą,supjudė su Lietuva,Baltarusiją pastūmė į Putino glėbį.---Kaip liaudyje sakoma:-papizdiel i v klietku.

Lytiniai

Lytiniai portretas
iškrypėliai pats tas .........gal pakeis orentacija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių