Quantcast

Baltarusija iškėlė baudžiamąsias bylas S. Cichanouskajai ir Koordinacinės tarybos nariams

  • Teksto dydis:

Baltarusijos generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė iškėlusi baudžiamąsias bylas iškiliems opozicijos veikėjams, įskaitant buvusią kandidatę į prezidentus Sviatlaną Cichanouskąją, kaltinamiems „ekstremistinio darinio įkūrimu“, siekiant užgrobti valdžiai, taip pat dėl vadovavimo šiai grupei ir jos finansavimo.

„Generalinė prokuratūra, atsižvelgusi į duomenis, gautus Tyrimų komitetui atliekant baudžiamąjį tyrimą dėl vadinamosios Koordinacinės tarybos narių... priėmė sprendimą iškelti baudžiamąją bylą dėl S. Cichanouskajos, [Maryjos] Kalesnikavos, [Maksimo] Znako, [Pavelo] Latuškos, [Volhos] Kavalkovos, [Siarhejaus] Dylevskio ir kitų asmenų dėl ekstremistinio darinio įkūrimo ir vadovavimo jam“, – sakoma pranešime, paskelbtame Generalinės prokuratūros oficialiu kanalu socialiniame tinkle „Telegram“.

Prokuratūra pridūrė, kad Aliaksejui Liavončykui iškelta byla dėl „ekstremistinės organizacijos finansavimo“.

Baudžiamosios bylos buvo perduotos Tyrimų komiteto centriniam aparatui, pažymėjo prokuratūra.

„Be to, Generalinės prokuratūros nurodymu Tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą vadinamosios Koordinacinės tarybos narių ir kitų asmenų atžvilgiu dėl... sąmokslo siekiant užgrobti valstybės valdžią nekonstituciniu būdu“, – rašo prokuratūra.

Pranešime sakoma, kad Koordinacinės tarybos narių, taip pat kitų su jos veikla susijusių asmenų, įskaitant „užsienio piliečius“, veiksmai sulauks „principingo teisinio įvertinimo“.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Žmogaus teisių centro „Viasna“ duomenimis, nuo protestų pradžios buvo sulaikyta apie 30 tūkst. žmonių. Lapkritį buvo sulaikyti ne mažiau kaip 4 tūkst. protestuotojų.

Redaktorius Raimondas Čiuplys



NAUJAUSI KOMENTARAI

P1d0raškoms

P1d0raškoms portretas
Yra trys slavu seserys: Baltarusija, Ukraina ir Pid0raška.

P1d0raškoms vatnikams

P1d0raškoms vatnikams portretas
Uhhh, ziurekite, p1d0raškos vatnikai kaip sukilo :)))))))

senai reikejo

senai  reikejo  portretas
tai padaryt ir uzbaigt jos sukelta bordely Baltarusijoj...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių