Quantcast

Baltarusija ir ES susitarė paspartinti derybas dėl partnerystės prioritetų

  • Teksto dydis:

Baltarusija ir Europos Sąjunga yra pasiruošusios paspartinti derybas dėl partnerystės prioritetų, ketvirtadienį po Bendrijos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) ir baltarusių užsienio reikalų ministro Vladimiro Makėjaus susitikimo Briuselyje paskelbė Europos išorės veiksmų tarnyba.

„Šalys pasikeitė nuomonėmis dėl ES ir Baltarusijos bendradarbiavimo, aptarė derybų dėl ES ir Baltarusijos partnerystės prioritetų būklę ir susitarė“ jas paspartinti, sakoma pranešime. Pasak Europos išorės veiksmų tarnybos, tai yra svarbu siekiant sukurti dvišalius santykius.

Be kita ko, tame susitikime buvo aptartos ir žmogaus teisės.

„F. Mogherini patvirtino, kad realūs Baltarusijos žingsniai dėl visų žmogaus teisių užtikrinimo, taip pat ir mirties bausmės panaikinimas, yra itin svarbūs būsimų santykių formavimui“, – teigiama pranešime.

F. Mogherini pabrėžė, kad yra „svarbu Baltarusijoje paskelbti mirties bausmės moratoriumą kaip pirmą žingsnį jos atšaukimo link“, ypač pasirodžius pranešimams apie naujas egzekucijas, įvykdytas šioje šalyje, ir Aukščiausiojo Teismo paliktus galioti mirties nuosprendžius.

ES diplomatijos vadovė ir V. Makėjus taip pat aptarė būtinybę bendradarbiauti branduolinio saugumo sferoje, ypač dėl Astravo atominės elektrinės statybų.

Per susitikimą „F. Mogherini patvirtino, kad Europos Sąjunga yra įsipareigojusi stabiliai, demokratinei ir klestinčiai Baltarusijos ateičiai visos tautos labui, ir pareiškė, jog ir toliau dirbs su visomis suinteresuotomis šalimis, kad pasiektų šį tikslą“, sakoma Europos išorės veiksmų tarnybos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir Briuselis įsakys Vilniui netrukdyt Astravo elektros eksportui... o kas mums liks?

Gidas

Gidas portretas
Tave idijote reiketu už grotų pasodinti. Dalia Grybauskaitė yra gerbiamas žmogus kuri labai daug nusipelnė Lietuvai!! O tu esi idijotas,eilinis nevykelis!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių