Quantcast

A. Baerbock žada Suomijai ir Švedijai greitą priėmimą į NATO

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pažadėjo Švedijai ir Suomijai greitą narystę NATO. Vokietija „labai, labai greitai“ ratifikuos abiejų šalių įstojimą į Aljansą, sakė ji sekmadienį Berlyne, kur vyksta neformalus NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Pasak A. Baerbock, ir kitos NATO valstybės pažadėjo greitą NATO ratifikavimo procesą. Švedijai ir Suomijai pateikus paraiškas, „atidėliojimų“ esą nebus.

„NATO yra gynybinis aljansas, ir taip bus visuomet, – kalbėjo A. Baerbock. – Tačiau tai ir atvirų durų aljansas. Todėl mes nuoširdžiai sutiksime Suomiją ir Švediją, jei jų parlamentai, jei jų visuomenės dėl to nuspręs“. Anot ministrės, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo karu prieš Ukrainą „įstūmė“ Švediją ir Suomiją į NATO.

Suomijos vadovybė neseniai paskelbė, kad ketina teikti paraišką dėl narystės NATO. Dėl panašaus žingsnio netrukus ketina nuspręsti ir Švedija. Abiejose šalyse stojimo paraiškoms turi pritarti parlamentai.


Šiame straipsnyje: SuomijaŠvedijaNATOvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitingas

Vitingas portretas
Nuo kada asilai rašo komentarus? Jaučiu, asilų šeimininkai pasamdo ruskius

Neįsivaizduojamas aklumas

Neįsivaizduojamas aklumas portretas
Kaip reikia mastyti kad vietoje to kad ramiai ir protingai eliminuot grėsmę susitarimais bei diplomatija, aklai spraustis kaip asilams jėga ir vienyttis būsimam karui. Taigi ruskis jau anksčiau pasakė ,,rebiatos nešalite", gryžkite prie ankstesnių sienų ir nešliauškite tyliai slapta su savo biolaboratorijom, karo bazėm, kitom tarptautinėm karinėm šunybėm prie Rusijos sienų. Per tokius žemus ir niekingus durnelius prekiaujančius savo valstybėmis

kaip sakoma ant BY.......O uzsimaut ne problema

kaip sakoma  ant BY.......O uzsimaut ne problema portretas
tik stai pasekmes veliau gali buti liudnos...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių