Quantcast

B. Obama ragina demokratų rinkėjus neatsipalaiduoti: J. Bidenas dar nelaimėjo

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama per savo pirmą viešą pasirodymą mitinge demokratų kandidatui Joe Bidenui palaikyti pažėrė aštrios kritikos dabartiniam šalies vadovui Donaldui Trumpui ir įspėjo rinkėjus neatsipalaiduoti, nepaisant palankių viešosios nuomonės apklausų prognozių.

Per mitingą Filadelfijos mieste Pensilvanijoje, vienoje iš vadinamųjų svyruojančių valstijų, galinčių nulemti lapkričio 3-iąją vyksiančių prezidento rinkimų baigtį, B. Obama aštriai kritikavo D. Trumpo elgesį ir paskelbė, kad respublikonas „nesugeba rimtai žiūrėti į darbą“. 

Tačiau buvęs valstybės vadovas taip pat priminė apie 2016-ųjų situaciją, kai viešosios nuomonės apklausose prieš prezidento rinkimus demokratų kandidatė Hillary Clinton buvo aiški favoritė, tačiau pergalę netikėtai iškovojo jos varžovas D. Trumpas. 

„Negalime būti ramūs. Man nerūpi apklausos“, – sakė dvi kadencijas prezidento poste dirbęs B. Obama, kreipdamasis į automobiliais suvažiavusius mitingo, vykusio šalia beisbolo stadiono, dalyvius.   

„Pastarąjį kartą būta daugybės apklausų. Nepavyko, nes daugybė žmonių liko namuose. Aptingo ir atsipalaidavo. Ne šįkart. Ne šiuose rinkimuose“, – kalbėjo jis.  

B. Obama pabrėžė, jog ant kortos pastatyta per daug, kad būtų galima leisti D. Trumpui dar ketverius metus vadovauti šaliai. Kalbėdamas jis stengėsi akcentuoti kontrastą tarp savo įpėdinio respublikono – buvusios realybės televizijos žvaigždės bei nekilnojamojo turto magnato – ir savo buvusio viceprezidento J. Bideno.  

Negalime sau leisti dar ketverių tokių metų

„Tai ne realybės šou. Tai realybė“, – sakė buvęs prezidentas. 

„Ir mums visiems teko susitaikyti su fakto, kad jis nesugeba rimtai žiūrėti į darbą, pasekmėmis“, – kalbėjo B. Obama.

Jis atkreipė dėmesį, kad D. Trumpas atmetė visas ankstesnes normas, kaip pavyzdį pateikdamas D. Trumpo pomėgį savo „Twitter“ paskyroje skelbti įvairias sąmokslo teorijas. Buvęs prezidentas taip pat negailėjo kritikos savo įpėdiniui už tai, kaip šis tvarkosi su koronaviruso pandemija šalyje. 

„Mūsų demokratija neveiks, jei žmonės, kurie turėtų būti mūsų lyderiai, kasdien mums meluoja ir pasakoja pramanus“, – sakė B. Obama.   

„Ir mes dėl to tiesiog sustabarėjome“, – kalbėjo jis.

Kiek anksčiau per apskritojo stalo diskusiją su Filadelfijos afroamerikiečių bendruomenės atstovais B. Obama sakė, kad „pandemija būtų nelengvas iššūkis bet kuriam prezidentui – šimtmetį nematėme nieko panašaus“.

Jungtinėse Valstijose koronavirusas jau pareikalavo per 220 tūkst. gyvybių ir smarkiai paveikė didžiausią pasaulio ekonomiką. D. Trumpas aštriai kritikuojamas dėl jo administracijos atsako į šią krizę.

„Negalime sau leisti dar ketverių tokių metų“, – sakė B. Obama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių