Quantcast

B. Obama paskambino NBA žvaigždei J. Collinsui

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį paskambino Nacionalinės krepšinio asociacijos žaidėjui Jasonui Collinsui (Džeisonui Kolinsui), girdamas jo ryžtą tapti pirmuoju garsiu Amerikos komandinio sporto profesionalu, viešai pripažinusiu, kad yra gėjus.

J. Collinsas, kuris šiuo metu yra laisvas agentas, o anksčiau yra žaidęs 12 sezonų šešiose komandose, šį netikėtą pranešimą padarė didžiulį atgarsį sukėlusiame straipsnyje savaitraštyje „Sports Illustrated“.

„Prezidentas paskambino Jasonui Collinsui, kad pareikštų savo palaikymą, ir sakė, kad jam padarė įspūdį jo drąsa“, - sakė vienas Baltųjų rūmų padėjėjas, prašęs neviešinti jo vardo.

B. Obama, kuris yra didelis krepšinio gerbėjas ir dažnai gainioja kamuolį laisvalaikiu, prisidėjo prie to, kad kariuomenėje būtų panaikintas draudimas tarnauti savo orientacijos neslepiantiems gėjams. Praeitais metais jis sakė esantis įsitikinęs, kad gėjams ir lesbietėms turėtų būti leidžiama tuoktis.

Anksčiau prezidento atstovas Jay Carney (Džėjus Karnis) sakė, kad Baltieji rūmai J. Collinso žingsnį laiko dar vienu pavyzdžiu, kad gėjų teisių srityje Amerikoje daroma pažanga.

Savo straipsnyje J. Collinsas paskelbė: „Esu 34 metų NBA centro puolėjas. Esu juodaodis ir gėjus.“

„Neketinau tapti pirmuoju pasiviešinusiu gėjumi atletu, žaidžiančiu vienoje iš svarbiausių Amerikos komandinio sporto šakų. Kadangi esu toks, džiaugiuosi pradėdamas šį pokalbį“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
tai kad jis ne zvaigzde. ar zvaigzde tik del to kad pedalas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių