Quantcast

B. Netanyahu žada aneksuoti Vakarų Kranto Jordano slėnį, jei bus perrinktas premjeru

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Bejaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį davė itin kontroversišką pažadą aneksuoti okupuotame Vakarų Krante esantį Jordano slėnį, jei bus perrinktas per rugsėjo 17 dieną vyksiančius visuotinius rinkimus.

„Yra viena vietovė, kur iš karto po rinkimų galime pradėti taikyti Izraelio suverenitetą“, – kalbėdamas per televiziją pabrėžė B. Netanyahu.

„Jei iš jūsų, Izraelio piliečių, gausiu tam aiškų mandatą... šiandien skelbiu savo ketinimą suformavus kitą Izraelio vyriausybę pradėti taikyti Izraelio suverenitetą Jordano slėnyje ir Negyvosios jūros šiaurėje“, – pridūrė jis.

Premjeras taip pat pakartojo savo pažadą perrinkimo atveju aneksuoti žydų nausėdijas Vakarų Krante, bet tik koordinuojant tokius veiksmus su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), kurio ilgai lauktas taikos planas Artimiesiems Rytams turėtų būti atskleistas po rinkimų Izraelyje.

Dėl šių žingsnių iš esmės gali išblėsti visos likusios viltys užbaigti izraeliečių ir palestiniečių konfliktą dviejų valstybių sprendiniu, kurio jau ilgą laiką siekia diplomatai.

Jordanijos slėnis apima du trečdalius Vakarų Kranto teritorijos, o Izraelio dešiniųjų pažiūrų politikai laiko šį strateginį rajoną šalies dalimi, iš kur niekada neketina trauktis.

Izraeliečių nausėdijos yra vadinamajame C rajone, kuris apima apie 60 proc. Vakarų Kranto teritorijos, įskaitant didžiąją dalį Jordano slėnio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalioji veliava

Zalioji veliava portretas
O tikrieji arabai negali tokiems issisokeliams uzkrauti per sniobeli?

Anonimas

Anonimas portretas
Čia jiems viskas galima, tik rusams nebent jie žydai.

Fasistas

Fasistas portretas
Fasitinis okupantas iesko prieglopscio ir palaikymo pas kita fasista okupanta toks toki pazino irant alaus pavadino tik nesutikit su duona ir druska nes duona numes ant zemes ir isniekins kaip padare ukrainoje jo zmona
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių