Quantcast

B. Netanyahu: D. Trumpo taikos planas Artimiesiems Rytams bus istorinis

Vizitui į Vašingtoną besirengiantis Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) šeštadienį pareiškė besitikintis, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) taikos planas Artimiesiems Rytams bus „istorinis“.

„Tokia galimybė kaip ši pasitaiko kartą istorijoje, ir jos negalima praleisti... Esu kupinas vilties, kad esame ant istorinio momento mūsų valstybės analuose slenksčio“, – sakoma B. Netanyahu pranešime. Izraelio premjeras antradienį Baltuosiuose rūmuose susitiks su D. Trumpu.

Anksčiau šią savaitę JAV vadovas pranešė ketinantis paskelbti ilgai lauktą taikos planą dar prieš B. Netanyahu vizitą.

„Tai puikus planas. Tai planas, kuris tikrai veiks“, – tvirtino D. Trumpas.

B. Netanyahu politinis varžovas Benny Gantzas (Benis Gancas) taip pat sulaukė kvietimo atvykti į Baltuosius rūmus derybų.

B. Gantzas per spaudos konferenciją Tel Avive šeštadienį sakė, kad „prezidento Trumpo sukurtas taikos planas įeis į istoriją kaip reikšmingas įvykis“.

Šis žingsnis tik dar kartą patvirtina mūsų visišką atmetimą to, ką iki šiol padarė JAV administracija.

Jis sakė besitikintis, kad ta iniciatyva leis „įvairiems žaidėjams Artimuosiuose Rytuose pagaliau pajudėti istorinio regioninio susitarimo link“.

Palestiniečių lyderiai nebuvo pakviesti į Vašingtoną ir jau atmetė D. Trumpo planą, tvyrant įtampai santykiuose su JAV prezidentu dėl jo sprendimo pripažinti Jeruzalę nedaloma Izraelio sostine.

„Šis žingsnis tik dar kartą patvirtina mūsų visišką atmetimą to, ką iki šiol padarė JAV administracija, ypač Jeruzalės pripažinimą Izraelio sostine“, – anksčiau šią savaitę pranešime sakė palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) atstovas.

Palestiniečiai laiko Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine ir mano, kad D. Trumpo planas palaidos vadinamąjį dviejų valstybių sprendimą, kuris kelis dešimtmečius buvo tarptautinės Artimųjų Rytų diplomatijos kertiniu akmeniu.

Pasaulio galybės jau seniai sutarė, kad Jeruzalės likimas turėtų būti nuspręstas per Izraelio ir palestiniečių derybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
sis zydelis nesidziaugs kai mosad pagalba buvo isrinkta sava marionete pateisinusia pazada o dabar jau nereikalinga ir zelenskio pagalba bus galima savu siondemokratu pakeist kitu vel su naujais pazadais tik nezinia dar kokiais juk zydeliai gudrus viskas tik sau....

kaunietis

kaunietis portretas
jei žydas taip džiaugiasi, nieko gero nebus. Jau vien tik dėl Jeruzalės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių