Quantcast

B. Johnsonas – britams: išmokite gyventi su virusu

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį pristatys planą nuo liepos 19 d. atšaukti apribojimus, įvestus dėl koronaviruso pandemijos, ir paragins gyventojus „išmokti gyventi su virusu“.

B. Johnsonas tikėjosi apribojimus atšaukti birželio 21 d., tačiau buvo priverstas tai padaryti vėliau dėl staigaus labai užkrečiamos delta atmainos protrūkio. Šiuo metu beveik visi nauji COVID-19 atvejai yra delta atmainos.

JK yra antra po Rusijos Europoje pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių. Šalis laipsniškai užbaigia trečią karantiną, tačiau kai kurie apribojimai vis dar galioja.

Naktiniai klubai vis dar nėra atidaryti, žiūrovų skaičius dideliuose renginiuose yra apribotas, o barai taip pat susiduria su suvaržymais.

Vyriausybės teigimu, COVID-19 atvejų skaičius po karantino pabaigos augs, tačiau dėl vakcinacijos atvejų skaičiaus „ryšys su hospitalizacija ir mirtimis yra susilpnėjęs“.

Gruodį JK buvo viena pirmųjų pasaulio šalių, pradėjusių skiepijimo programą. Šiuo metu JK paskiepyta apie 64 proc. suaugusiųjų.

„Šiandien mes išdėstysime, kaip galime atkurti žmonių laisvę“, – prieš spaudos konferenciją išplatintame pranešime cituojamas B. Johnsonas.

Vis dėlto, jis pabrėžė, kad pandemija nesibaigė, todėl gyventojai turi „pradėti mokytis gyventi su šiuo virusu“ ir būti budrūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių