Quantcast

B. Johnsonas: „Brexit“ be susitarimo atveju JK neketina apmokėti „skyrybų“ sąskaitos

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos be susitarimo scenarijus Londonui sutaupytų daug pinigų, nes šalis tokiu atveju neketina apmokėti „skyrybų“ su Bendrija sutarties, sekmadienį britų televizijai „ITV News“ pareiškė šalies premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

„Jei pasitrauksime be susitarimo, žinoma, daugiau nebereikės kalbėti apie 39 mlrd. svarų (43 mlrd. eurų) mokėjimą, – sakė jis. – Nesigilinsiu į skaičius, bet mūsų šalis turės didelę sumą, kurią galės išleisti savo prioritetams. Tai nėra grasinimas, o tiesiog pareiškimas apie realijas. Reikalai einasi būtent taip.“

Tuo metu britų televizijai „Sky News“ B. Johnsonas pareiškė, kad yra teigiamų tendencijų dėl „Brexit“ su susitarimu scenarijaus.

„Bus susitarimas, ar jo nebus, visiškai priklauso nuo mūsų draugų. Mūsų partneriai ES ir aš manome, kad per pastarąsias kelias dienas mums pavyko pasiekti gana daug laimėjimų, – kalbėjo britų premjeras. – Manau, dabar yra galimybė, kad turėsime susitarimą, bet tam, kad gautume susitarimą, turime būti pasirengę išstojimui [iš ES] ir be jo.“

B. Johnsonas nekart yra sakęs, kad JK bet kokiu atveju paliks ES iki nustatyto termino – spalio 31-osios. Jis taip pat tvirtino, kad susitarimo su Briuseliu pasiekimas yra jo prioritetas.

Tuo metu Briuselis pabrėžia, kad iš naujo dėl pagrindinės susitarimo dalies deramasi nebus. Toje dalyje minima prieštaringai vertinama vadinamoji apsidraudžiamoji priemonė dėl Airijos problemos, Bendrijos suderėta su ankstesne JK lydere Theresa May (Tereza Mei).

Apsidraudžiamoji priemonė (backstop) turi užtikrinti, kad JK išstojus iš ES nebūtų atnaujinti muitinės tikrinimai prie sienos tarp Bendrijos nare liekančios Airijos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos.

B. Johnsonas šį mechanizmą laiko „antidemokratišku“ ir iššūkiu Britanijos suverenitetui, nes jis reikalauja, kad Londonas pereinamuoju laikotarpiu laikytųsi Bendrijos taisyklių.


Šiame straipsnyje: Borisas JohnsonasBrexit

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas.  portretas
Nu ką tada galiu pasakyt apie Anglus, Jie akivaizdūs Vągys!!!

J.K.

J.K. portretas
atsiprašau už klaidas.

J.K.

J.K. portretas
Parama gavo ir Anglai kaip ir kitos šallys,ir įmokasJie turi sumokėti ištonimo momesčio skirtuma.ler 45 mkiek vavo paramos ir sumomėno imokas ,vadinasi gana didelę parama gavo jš eu jei tokia sumą reikia gražinti.Linkiu anglams išstoti be sutarties,tai būtu jie.s pamoka. mokėjo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių