Quantcast

B. Gateso šeimos fondas kovai su pandemija skirs dar 250 mln. dolerių

Billo Gateso šeimos fondas skirs dar 250 mln. dolerių (207 mln. eurų) kovai su koronaviruso pandemija. Šios lėšos, be kita ko, bus naudojamos vakcinos pirkimui ir jos dalijimui skurdžioms Afrikos ir Pietų Azijos šalims, sakoma ketvirtadienį paskelbtame pareiškime.

„Kitų metų pradžioje mes turėsime daugiau naujų medikamentų ir potencialių vakcinų nei pradžioje manyta“, - pareiškė B. Gatesas. – Tačiau šie atradimai gelbės gyvybes tik tada, jei pasieks visą pasaulį“.

Dėl potencialių vakcinų nuo koronaviruso lenktyniaujama; turtingesnės šalys jau užsitikrino dešimtis milijonų vakcinos dozių. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir kiti ekspertai įspėja, kad milijardai žmonių besivystančiose šalyse dėl finansinių ir logistinių priežasčių gali nesulaukti skiepų.

Europa tikisi masinį gyventojų skiepijimą pradėti kitų metų pradžioje. Tuo tarpu, pavyzdžiui, Afrikoje, anot PSO, tikslas yra iki kovo paskiepyti 3 proc. gyventojų, iki 2021 metų pabaigos tai galėtų būti 20 proc. Tačiau net ir šiam tikslui įgyvendinti neužtenka dabar turimų finansinių resursų. Vakcinos paruošimo Afrikai kaštai vertinami 5,7 mlrd. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių