Quantcast

Azerbaidžane nuteisti kalėti 13 Armėnijos karių

Azerbaidžanas penktadienį nuteisė kalėti iki šešerių metų 13 armėnų karių, pripažintų kaltais dėl terorizmo ir neteisėto patekimo į šalį.

Jie yra vieni iš daugiau kaip 60 Armėnijos karių, suimtų gruodį, praėjus maždaug mėnesiui po šešias savaites trukusio Jerevano ir Baku karo dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono. Šis regionas ir kai kurios aplinkinės Azerbaidžano teritorijos buvo kontroliuojamos armėnų nuo separatistinio karo pabaigos 1994 metais.

Per pernai vykusį ginkluotą konfliktą, nusinešusį apie 6 tūkst. žmonių gyvybių, Azerbaidžanas perėmė kontrolę didelėje dalyje Kalnų Karabacho ir gretimų teritorijų. Tarpininkaujant Rusijai buvo sutarytas paliaubų susitarimas, įpareigojęs Armėniją perduoti šias teritorijas Baku.

Penktadienį nuteisti kariai priklausė grupei, sulaikytai Azerbaidžano pajėgų Hadruto (Chodžavendo) rajone – dabar Baku kontroliuojamoje Kalnų Karabacho teritorijoje. Dalis šių karių gruodį buvo grąžinti Armėnijai mainais į regione įrengtų minų laukų žemėlapius, bet kiti tebelaukia teismo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
TERORUSIJA!!!

o

o portretas
prieko cia kareiviai juk jie vykde pareiga nes kitu atveju jus savi baustu tai gal baikit zmones kankint ir grobt ju zemes kartu su turku nato genocidu kur ir be zydu neapsieita=====
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių