Quantcast

Aviacijos bendrovei „Lufthansa“ po Kalėdų grasinama naujais streikais

Nepavykus deryboms dėl didesnio užmokesčio ir darbo sąlygų, Vokietijos lėktuvų įgulų profsąjunga UFO sekmadienį pagrasino po Kalėdų naujais streikais sutrikdyti aviacijos bendrovės „Lufthansa“ veiklą.

Po naujausio derybų raundo profsąjunga sakė, kad su nepriklausomų tarpininkų pagalba nepavyko rasti „patikimo ir teisiškai saugaus“ sprendimo.

Nors streikai nebus rengiami per Šv. Kūčias ir Šv. Kalėdas, „apie streikus galime paskelbti bet kada“, Frankfurto oro uoste sakė profsąjungos pirmininkas Danielis Flohras.

„Lufthansa“ skrydžių palydovai praėjusį mėnesį surengė 48 valandų trukmės streiką, dėl kurio Vokietijos oro uostuose buvo atšaukta 1,5 tūkst. skrydžių ir buvo paveikta 200 tūkst. keleivių.

Profsąjunga siekia susiderėti ne tik dėl didesnių atlyginimų, tačiau ir dėl geresnių išmokų bei lengvesnių būdų pasirašyti ilgalaikes darbo sutartis.

„Lufthansa“ ilgą laiką atsisakė derėtis dėl profsąjungos reikalavimų, teigdama, kad profsąjunga teisiškai negali atstovauti oro linijų darbuotojų. Tačiau aviacijos bendrovei po lapkritį vykusio streiko teko pakeisti savo požiūrį – buvo pradėtos derybos su UFO vadovais ir dviem nepriklausomais tarpininkais.

„Lufthansa“ sekmadienį teigė besitikinti, kad derybomis „galima rasti gerų sprendimų“ 22 tūkstančiams lėktuvų įgulų darbuotojų.

Anot naujienų agentūros dpa, tarpininkai yra pasiūlę sausį pratęsti derybas.

Nė viena pusė apie derybas nepateikė detalių, tačiau Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad UFO siekia susiderėti dėl garantijų, kad skrydžių palydovams netektų susidurti su drausminiais veiksmais.

Keturios grupei „Lufthansa“ priklausančios oro linijos taip pat yra surengusios savo pačių streikus. Vienos dienos trukmės įspėjamasis streikas oro linijose „Eurowings“, „Germanwings“, „SunExpress“ ir „Lufthansa CityLine“ sukėlė kelių dešimčių skrydžių atšaukimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių