Quantcast

Austrijos prezidentas pasirašė įstatymą dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19

Austrijos prezidentas penktadienį pasirašė pirmąjį Europos Sąjungoje įstatymą, pagal kurį visiems suaugusiesiems privaloma pasiskiepyti nuo COVID-19.

Šis reikalavimas bus taikomas visiems pilnamečiams piliečiams, išskyrus nėščiąsias ir negalinčius vakcinuotis dėl sveikatos priežasčių.

Numatoma, kad po „įžanginio etapo“ kovo viduryje nepasiskiepijusiems asmenims grės baudos iki 3,6 tūkst. eurų.

Prezidentas Alexander'as Van der Bellenas (Aleksandras Van der Belenas) pasirašė teisės aktą, kurį anksčiau priėmė parlamentas, pranešė valstybės vadovo kanceliarija.

Naujoji tvarka turėtų įsigalioti sekmadienį – praėjus dienai nuo oficialaus paskelbimo.

Dešimtys tūkstančių žmonių protestavo prieš privalomą skiepijimą reguliariuose savaitgalio mitinguose nuo lapkričio, kai buvo paskelbta apie tokią priemonę.

Vis tik dauguma politinių jėgų remia tokias pastangas šalies vakcinacijos kampanijai paskatinti. Iniciatyvai įnirtingai priešinasi tik kraštutiniai dešinieji.

Šiuo metu 69 proc. Austrijos gyventojų turi pažymėjimą, patvirtinantį, kad jie yra visiškai apsaugoti nuo koronaviruso. Šis dokumentas išduodamas tik gavus stiprinančiąja vakcinos dozę, jei nuo pradinės vakcinacijos praėjo daugiau nei pusmetis.

9 mln. gyventojų turinčioje Austrijoje iki šiol užregistruota beveik 2 mln. COVID-19 atvejų, daugiau nei 14 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Kaip ir kitur, šalyje pastarosiomis savaitėmis dėl koronaviruso omikron atmainos sparčiai daugėjo užsikrėtimo atvejų, nors ligoninės kol kas nėra perpildytos.

Pasaulyje privaloma vakcinacija nuo koronaviruso taikoma retai. Lig šiol tokį žingsnį yra žengę tik Ekvadoras, Tadžikistanas, Turkmėnija, Indonezija ir Mikronezija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaje

vaje portretas
valkatos kito zodzio nera. nenuostabu kad austrija pirma - istorija kartojasi. green pasu ivedimo tikslas dar ir kitas - ivesti QR kodus visiems tipo uz "klimato apsauga" - su tuo kodu ir gramo mesos ir gramo benzino nebus galima isipilt ie banko saskaita uzblokuos jei busi "negeras" - cia tik pragaro pradzia.

Geo

Geo portretas
Šiuo metu 69 proc. Austrijos gyventojų turi pažymėjimą, patvirtinantį, kad jie yra visiškai apsaugoti nuo koronaviruso-jus cia rimtai??!?!? Kur cia skiepina-lekiu!

TUOS SENIUS PAS GERONTOLOGUS SENIAI VEŽT REIKIA. BOBAS IRGI.

TUOS SENIUS PAS GERONTOLOGUS SENIAI VEŽT REIKIA. BOBAS IRGI. portretas
Grabas į subinę baladojasi- cielkos nepramuša. Gal koks kamštis suakmenėjas susiformavo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių