Quantcast

Austrijos kancleris S. Kurzas priims S. Cichanouskają

Ketvirtadienį Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas priims Baltarusijos opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają. Tai trečiadienį pranešė Austrijos kanclerio žinyba.

Pasak portalo „reform.by“, S. Cichanouskaja lankysis Vienoje lapkričio 5-6 dienomis. Ji taip pat susitiks su ESBO šalių ambasadoriais.

Manoma, kad bus svarstomi galimi būdai sureguliuoti politinę krizę Baltarusijoje, taip pat potencialios humanitarinės pagalbos programos. Be to, S. Cichanouskaja dalyvaus pokalbyje prie apskritojo stalo Baltarusijos tema, kurį rengia organizacija ICEUR.

Austrija buvo paskutinė ES šalis, kurioje lankėsi autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Šis vizitas buvo surengtas praėjusių metų lapkritį. Prieš tai S. Kurzas 2019 metų kovą buvo atvykęs į Minską su vizitu.

Anksčiau S. Cichanouskaja susitiko su Austrijos užsienio reikalų ministru Alexanderiu Schallenbergu.

Austrijos vyriausybė pasmerkė smurtą Baltarusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
Ir ko ta cickanovskaja nerimsta? Ale gryna plaštakė skraido po visą europą. Paskui vėl į LT ir vėl sergamumas padaugės. Varyt ta vištą iš LT!

Bronx

Bronx  portretas
A kas nusprendė kad ji lyderė , gal kas pažymą išrašė

išsigando

išsigando portretas
įvedamo karantino ir tiesiu taikymu kur šilčiau 3 savaitėm ....... ir austrėm pasimaitins , ir su žaliaisiais kontaktus užmegs
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių