Quantcast

Australijos premjeras žada priešintis bendrapartiečių mėginimui jį nuversti

  • Teksto dydis:

Australijos premjero Tony Abbotto (Tonio Eboto) kritikai jo paties partijoje penktadienį dramatiškai pradėjo kampaniją, kuria siekia nuversti nepopuliarų konservatyvių pažiūrų lyderį, dirbusį šiame poste trumpiau negu pusantrų metų, bet vyriausybės vadovas žadėjo nepasiduoti.

Taip elgtis maištininkus valdančiojoje Liberalų partijoje paskatino daug pašaipių komentarų sulaukęs T.Abbotto sprendimas suteikti riterio titulą Didžiosios Britanijos princui Philipui, karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vyrui; dėl to kilo jau dvi savaites nerimstantis politinis šurmulys, atskleidęs nepasitenkinimą dėl pastaraisiais mėnesiais premjero patirtų politinių nesėkmių ir smunkančio populiarumo.

„Manau, turime imtis šio reikalo ir patikrinti palaikymą vadovybei“, – liberalusis įstatymų leidėjas Luke'as Simpkinsas (Liukas Simpkinsas) rašo elektroniniame laiške savo kolegoms, skelbdamas, kad inicijuos interpeliaciją premjerui.

„Tikrovė tokia, kad žmonės liovėsi klausytis ministro pirmininko“, – L.Simpkinsas vėliau sakė televizijai „Sky News“, artėjant ateinantį antradienį vyksiančiam 102 parlamento liberalų susitikimui, per kurį bus surengtas slaptas balsavimas.

T.Abbottas nedelsdamas reagavo, pareiškęs, kad jį palaiko Julie Bishop (Džuli Bišop) – jo pavaduotoja, kuri dėl savo nepriekaištingo darbo užsienio reikalų ministro poste daugelio yra laikoma viena pretendenčių perimti Liberalų partijos vairą.

„Jie prašo partijos leisti balsavimu pašalinti žmones, kuriuos balsuodami išrinko rinkėjai“, – sakė T.Abbotas.

T.Abbottas iškilo į valdžią, žadėdamas sukurti stabilią vyriausybę ir nutraukti įnirtingas vidines kovas, kurios sužlugdė ankstesnę leiboristų administraciją. Tačiau dabar dėl smunkančio populiarumo ir sprendimų atšaukti kai kuriuos politinius žingsnius premjeras atsidūrė panašioje padėtyje.

Vadovaujant leiboristams, Julia Gillard (Džulia Gilard) 2010 metais nuvertė premjerą Keviną Ruddą (Keviną Radą), o šis po trejų metų tokiu pačiu būdu grįžo į postą, bet vėliau pralaimėjo rinkimus, po kurių į valdžią atėjo T.Abbottas.

„Mes – ne Leiboristų partija ... ir nekartosime to chaoso ir nestabilumo, koks buvo leiboristų (vadovavimo) metais“, – pareiškė T.Abbottas, pridūręs, kad jis ir J.Bishop „kartu ragins partiją atmesti šį konkretų pasiūlymą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių