Quantcast

Australija rengiasi vėl atverti savo sienas

Australija kitą mėnesį pradės atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas, penktadienį paskelbė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas).

Pasak jo, po „kelių savaičių“ nuo COVID-19 pasiskiepiję australai jau galės sugrįžti namo ir vykti į užsienį, nes pasiektas tikslas vakcinuoti 80 proc. gyventojų.

Pernai kovo 20 dieną Australija dėl pandemijos įvedė vienus griežčiausių pasaulyje suvaržymų prie sienų. Australams buvo uždrausta keliauti į užsienį be leidimo.

Per pastarąsias 560 dienų buvo atšaukta nesuskaičiuojama daugybė tarptautinių skrydžių, kelionių į užsienį beveik neliko, australai taip pat negalėjo sugrįžti namo, nemažai šeimų liko išskirtos skirtinguose žemynuose.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius buvo atmesta daugiau kaip 100 tūkst. prašymų atvykti į šalį ar išvykti iš jos, rodo Vidaus reikalų departamento duomenys.

„Atėjo laikas sugrąžinti australams jų gyvenimą“, – sakė S. Morrisonas.

Jis taip pat paskelbė, kad pasiskiepiję gyventojai sugrįžę galės septynias dienas karantinuotis namie. Šiuo metu privaloma 14 dienų karantinuotis viešbutyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių