Quantcast

Atvykstantiems į JK iš didelės rizikos šalių – privaloma saviizoliacija viešbučiuose

Jungtinėje Karalystėje (JK) pirmadienį pradėjo galioti iš dešimčių „didelės rizikos“ šalių atvykstantiems keliautojams taikomas reikalavimas saviizoliuotis tam skirtuose viešbučiuose, siekiant užkirsti kelią tolesniam COVID-19 ligos plitimui.

Naujos priemonės įpareigoja visus JK piliečius ir ilgalaikius gyventojus, į Angliją atvykstančius iš 33 į „raudonąjį“ sąrašą įtrauktų šalių, 10 dienų saviizoliuotis tam skirtuose viešbučiuose ir pasidaryti keletą COVID­-19 testų.

Kitiems keliautojams iš „raudonojo“ sąrašo šalių, kuris apima Pietų Amerikos šalis, Pietų Afrikos Respubliką ir Portugaliją, šiuo metu draudžiama atvykti į Angliją. Tiems, kurie pildydami keliautojo anketą pameluos ir neatskleis, kad pastarosiomis dienomis lankėsi į sąrašą įtrauktose valstybėse, grės iki 10 metų kalėjimo bausmė.

JK vyriausybė paskelbė kol kas pasirašiusi kontraktus su 16 viešbučių, kuriais užsitikrino beveik 5 tūkst. kambarių netoli Anglijos oro uostų. Rezervuoti dar 58 tūkst. atsarginių kambarių.

„Šiandien įsigaliojančios taisyklės sustiprins saviizoliacijos sistemą ir užtikrins dar vieną saugumo dėl įvežamų atvejų sluoksnį“, – teigė sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.

Saviizoliacijos 11 naktų viešbutyje keliautojams kainuos 1 750 svarų (2 tūkst. eurų). Į kainą įskaičiuotas transportas iki viešbučio, maistas, nakvynės vieta ir saugumo išlaidos, taip pat kitos svarbios paslaugos, tokios kaip COVID-19 testai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių