Quantcast

Atsistatydino Lenkijos vicepremjeras J. Gowinas

Pirmadienį atsistatydino Lenkijos vicepremjeras Jaroslawas Gowinas, po to, kai jam nepavyko valdančiosios daugumos įtikinti gegužės 10 d. numatytus prezidento rinkimus dėl koronaviruso pandemijos atidėti vėlesniam laikui.

„Manau, kad rinkimus reikia atidėti. Galimybė juos rengti gegužės 10 d. yra net nesvarstytina“, – spaudos konferencijos metu sakė J. Gowinas.

Politikas paskelbė, kad per svarstymą balsuos prieš valdančiosios „Teisė ir Teisingumas“ (PiS) partijos siūlomą įstatymo projektą, kuriame balsavimas paštu numatomas kaip vienintelis būdas dalyvauti būsimuose prezidento rinkimuose.

Iš karto po J. Gowino pranešimo apie atsistatydinimą vykusiame parlamento posėdyje PiS įstatymo projektas sulaukė per mažai balsų ir todėl nebuvo patvirtintas.

J. Gowinas pažadėjo ir toliau imtis veiksmų, kad balsavimas dėl naujojo prezidento būtų atšauktas. Jis siūlo dvejiems metais pratęsti dabartinio šalies prezidento Andrzejaus Dudos kadenciją, priėmus Konstitucijos pakeitimus, o prezidento rinkimus surengti tik šiai kadencijai pasibaigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių