Quantcast

Atsistatydino JAV krašto saugumo sekretorius K. McAleenanas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį vakare pranešė, kad laikinasis krašto saugumo sekretorius Kevinas McAleenanas (Kevinas Makalinanas) atsistatydino ir papildė ilgą aukšto rango pareigūnų, palikusių šią administraciją, sąrašą.

„Kevinas McAleenanas atliko puikų darbą kaip krašto saugumo laikinasis sekretorius. Gerai dirbome kartu – sienos kirtimų smarkiai sumažėję“, – sakoma D. Trumpo „Twitter“ žinutėje.

„Dabar Kevinas, daug metų dirbęs vyriausybėje, nori daugiau laiko praleisti su savo šeima ir pereiti į privatųjį sektorių. Sveikinimai, Kevinai, už gerai atliktą darbą!“ – pridūrė prezidentas.

K. McAleenanas šias pareigas ėjo šešis mėnesius, pakeitęs Kirstjen Nielsen (Kirsten Nilsen), pusantrų metų vadovavusią didelę įtaką turinčiam Krašto saugumo departamentui.

D. Trumpas nurodė paskelbsiantis naujo laikinojo krašto saugumo sekretoriaus pavardę ateinančią savaitę. Jis teigė, kad yra „daug nuostabių kandidatų“.

Per trumpą K. McAleenano kadenciją D. Trumpo administracija suintensyvino pastangas stabdyti migrantų srautą iš Hondūro, Gvatemalos ir Salvadoro, paprašiusi Meksiką varžyti jų tranzitą ir reikalauti, kad šie žmonės prašytųsi prieglobsčio pirmojoje šalyje, į kurią patenka, tai yra, Gvatemaloje arba Meksikoje.

Kova su neteisėta imigracija yra vienas pagrindinių D. Trumpo programos uždavinių, ir jo dėtos pastangos davė vaisių.

Per pastaruosius 12 mėnesių JAV sienos apsaugos agentai prie pietinės sienos su Meksika areštavo arba sustabdė beveik milijoną dokumentų neturinčių migrantų – daugiausiai per ilgesnį kaip dešimtmečio laikotarpį, rodo šią savaitę paskelbta statistika.

Rugsėjį, paskutinį 2019-ųjų fiskalinių metų mėnesį, prie sienos areštuotų migrantų sumažėjo iki kiek daugiau nei 52 tūkst., tai yra, gerokai mažiau negu gegužę, kai jų buvo sulaikyta 144 000. Rugsėjį sulaikytų migrantų skaičius buvo mažiausias per pastarąjį metų laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių