Quantcast

Atsistatydino dar vienas Didžiosios Britanijos ministras

Pirmadienį atsistatydino dar vienas Didžiosios Britanijos ministras Alanas Duncanas ir tai yra naujausias atsistatydinimo atvejis prieš artėjančius Didžiosios Britanijos premjero rinkimus, kuriuos, prognozuojama, laimėti daugiau šansų turi Borisas Johnsonas.

Apie tai pranešė „Reuters“. Jei B. Johnsonas perimtų ministro pirmininko pareigas, labai tikėtina, kad Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungos jis išvestų be susitarimo.

Europos ir JAV reikalų ministras A. Duncanas jau ilgai buvo kritiškas B. Johnsono atžvilgiu, o jo atsistatydinimas parodo vadovaujančiosios konservatorių partijos ir apskritai parlamento nenorą pasitraukti be susitarimo – toks žingsnis, kaip teigia dauguma verslo grupių, būtų visiškai pražūtingas britų ekonomikai.

Praėjusią savaitę iš posto pasitraukė ir kultūros ministrė Margota James, kuri B. Johnsono sprendimą bet kokiu atveju pasitraukti iš ES iki spalio 31 d. – su arba be susitarimo – apibūdino kaip „gana neįtikėtiną“ ir einantį prieš verslo organizacijas.

Sekmadienį finansų ministras Philipas Hammondas taip pat sakė, kad jau geriau atsistatydins pats nei bus atstatydintas B. Johnsono. Jis taip pat pažadėjo kartu su kitais parlamentarais kovoti ir bandyti sustabdyti „Brexit“ be susitarimo.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė patvirtino, kad A. Duncanas iš tiesų atsistatydino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
savais plordais monarchai nepasitiki kaip ir musu Vytautas pasikviete totorius i trakus nes lietuviai tai runkelveidmainiai kaip ir siandien .....

gikas

gikas portretas
Kazkokie jie ne europietisko gymio... Arabai gal?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių