Quantcast

Atsistatydina už neapykantos kurstymą nuteistas graikų vyskupas

  • Teksto dydis:

Prieštaringai vertinamas graikų ortodoksų vyskupas, pripažintas kaltu kurstęs smurtauti prieš homoseksualius asmenis, pranešė po keturių dešimtmečių tarnystės paliekantis postą.

„Šiandien paskutinė mano, kaip jūsų vyskupo, tarnystės diena“, – sekmadienį kreipdamasis į tikinčiuosius pranešė 81 metų vyskupas Ambrosijas (Amvrosios).

„Rytoj atsistatydinsiu. Pastaruosius 41 metus buvau su jumis. Turiu pasirūpinti savimi“, – sakė jis.

Vyskupas Ambrosijas, kurio pasaulietinis vardas – Atanasijas Lenis (Athanassios Lenis), 2015 metais savo rašytiniame kreipimesi pavadino homoseksualius žmones „visuomenės atmatomis“ ir paragino savo pasekėjus ant jų „spjaudyti“ bei juos „juodinti“.

Dvasininkas buvo apkaltintas viešu smurto kurstymu ir piktnaudžiavimu bažnytinėmis pareigomis, tačiau vakarinio Egijo miesto teismas praėjusių metų kovą jį išteisino.

Tai buvo pirmoji tokio pobūdžio byla, kurioje figūravo įtakingos Graikijos stačiatikių bažnyčios atstovas.

Prokurorai apskundė žemesnės instancijos teismo sprendimą Egijo baudžiamųjų bylų teismui. Sausį šis teismas vyskupui skyrė lygtinę septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Anksčiau šis vyskupas nevengdavo pasirodyti viešumoje su graikų neonacių partijos „Auksinė aušra“ lyderiais, o pernykštis teismo sprendimas jį išteisinti papiktino žmogaus teisių gynėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ech: "pavadino homoseksualius žmones „visuomenės atmatomis“ ir paragino savo pasekėjus ant jų „spjaudyti“ bei juos „juodinti“..." - kad jie atmatos tai taip, bet spjaudyti... kol jie į viešumą nelenda, gal ir nereikia, te geriau gydosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių