Quantcast

Atsistatydina JK sveikatos sekretorius M. Hancockas, pažeidęs COVID-19 apribojimus

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Matas Hankokas) šeštadienį pasitraukė iš savo posto, paaiškėjus, kad jis per savo romaną su artima padėjėja pažeidė dėl koronaviruso pandemijos vyriausybės nustatytus apribojimus.

Jo postą perims buvęs finansų ministras Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas).

Apie savo atsistatydinimą pareigūnas, kuris buvo Didžiosios Britanijos atsako į pandemiją, įskaitant visų pirma nacionalinę vakcinacijos kampaniją, priešakyje, pranešė laiške ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui).

„Dėl žmonių, kurie tiek daug paaukojo per šią pandemiją, turime elgtis sąžiningi, jeigu juos nuviliame, kaip kad padariau aš, pažeidęs taisykles“, – parašė M. Hancockas.

„Tikrai nenorėčiau, kad mano asmeninis gyvenimas atitrauktų dėmesį nuo kryptingų pastangų, kurios dedamos siekiant išvaduoti mus iš šios krizės.“

B. Johnsonas pareiškė apgailestaujantis dėl M. Hancocko atsistatydinimo ir pridūrė, kad jis turėtų „nepaprastai didžiuotis“ padarytu darbu.

Premjero biuras vėliau pranešė, jog karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) pritarė tam, kad į sveikatos apsaugos sekretoriaus postą būtų paskirtas S. Javidas.

M. Hancockui pripažinus, kad jis pažeidė socialinio atstumo laikymosi taisykles, kurios buvo nustatytos dėl COVID-19 pandemijos, nors jis pats tuo metu ragino visuomenę griežtai laikytis nustatytų priemonių, B. Johnsonas iš pradžių stojo jo pusėn.

Tačiau opozicija vyriausybę apkaltino veidmainiškumu ir priminė, jog dėl karantino taisyklių pažeidimų buvo skirtos baudos daugeliui visuomenės narių.

Kad nuvylė visuomenę, M. Hancockas pripažino po to, kai laikraštis „The Sun“ paskelbė, kaip manoma, iš informatoriaus gautą per stebėjimo kamerą padaryto įrašo kadrą, kuriame matyti, kaip jis gegužės 6 dieną savo biure bučiuoja savo padėjėją, buvusią lobistę Gina Coladangelo (Džiną Koladandželo).

Pagrindinė opozicinė leiboristų partija pareiškė, jog vyriausybė turi atsakyti į klausimus apie tai, kodėl nebuvo paskelbta, kad padėjėja buvo paskirta į M. Hancocko pagrindinę patarėjų komandą.

Ir padėjėja, ir M. Hancockas turi šeimas. Jiedu pažįstami nuo studijų universitete laiku.

Praėjusią savaitę M. Hancockas sulaukė kritikos dėl to, kaip tvarkėsi su pandemija, kai buvo paviešintas privatus susirašinėjimas programėlėje „WhatsApp“, kurio metu, regis, B. Johnsonas jį pavadino „beviltišku“.

Dar anksčiau sveikatos apsaugos sekretorius buvo įtariamas, be kita ko, melavęs B. Johnsonui. Taip pat buvo kilę klausimų dėl jam priklausančių akcijų vienoje šeimos valdomoje bendrovėje, su kuria jo ministerija pernai sudarė su COVID-19 susijusią sutartį.

Tačiau B. Johnsonas gyrė M. Hancocką už jo vaidmenį Didžiojoje Britanijoje sėkmingai rengiant ir įgyvendinant vakcinacijos kampaniją.

Premjerui jau anksčiau buvo daromas spaudimas pakeisti sveikatos apsaugos sekretorių.

Didžiojoje Britanijoje dėl pandemijos nustatyti apribojimai birželio 21 dieną turėjo būti atšaukti, tačiau, sparčiai plintant itin užkrečiamam pandeminio koronaviruso variantui „Delta“, socialinio atstumo taisyklių galiojimas buvo pratęstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Mūsų trečdalis seimo dėl šitos priežasties atsistatydinti turėtų...

jau

jau portretas
monar hai visai ispind ejo pradejo kontroliuot kas su kuo lovoje be kaukes durniau nesugalvosi matosi is pavydo pakiso koja?;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių