Quantcast

Atrinkti pirmieji ąžuolai Paryžiaus Dievo Motinos katedros atstatymui

Prancūzijoje į vakarus nuo sostinės esančiame miške buvo atrinkti pirmieji ąžuolai, kurių mediena bus naudojama Paryžiaus Dievo Motinos katedros rekonstrukcijai.

Iš viso iki kovo pabaigos planuojama nukirsti apie 1 000 ąžuolų. Jie bus panaudoti 2019 metų balandžio gaisro suniokotam katedros stogui ir smailei atstatyti.

Nacionalinio paminklo Dievo Motinos katedros atstatymui bus naudojama ąžuolo mediena iš visų Prancūzijos regionų – pusė jos bus atgabenta iš valstybinių miškų, kita pusė – iš privačių aukotojų.

Simboliškoje ceremonijoje maždaug už 200 km nuo Paryžiaus netoli Le Mano esančiame miške, per kurią rekonstrukcijai buvo atrinktas pirmasis 20 metrų aukščio ąžuolas, dalyvavo žemės ūkio ir kultūros ministrai.

„Šis projektas rūpi visai Prancūzijai“, – sakė už Dievo Motinos katedros atstatymą atsakingas generolas Jeanas-Louis Georgelinas (Žanas Luji Žorželenas).

„Jis užtikrins, kad katedra bus saugi dar aštuonis amžius, dešimt amžių“, – kalbėjo jis.

Atrinktų ąžuolų mediena bus džiovinama 12–18 mėnesių, ruošiantis katedros atstatymo darbų etapui. Bažnyčios atstatymas turėtų prasidėti 2022 metų rudenį, kad 2024 metų balandį šventovė vėl atvertų savo duris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštūs krikščionys, vėl tiems grobuonims prisireikė ąžuolų...

Perkunas

Perkunas portretas
Pagonis girias laike sventomis o krykscionis jas masiskai kirsdavo,visa tai verta apmastymo.

Pagonis

Pagonis portretas
Tukstantis azuolu,kazkoks absurdas.Kryziuociai ir toliau niokoja girias ir visa tai jau tesiasi 1000 metu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių