Quantcast

Atidaromas pasaulio brangiausių viskių aukcionas

Kai kurių rečiausių ir brangiausių rūšių viskio butelius iš vieno velionio JAV gaiviųjų gėrimų magnato privačios kolekcijos penktadienį pradėta pardavinėti interneto aukcione.

Pasak viskio aukcionus organizuojančios kompanijos „Whisky Auctioneer“, šioje „tobuloje kolekcijoje“, kurią surinko velionis nealkoholinių gėrimų kompanijos „Pepsi“ vadovas Richardas Goodingas (Ričardas Gudingas), esama 100 metų senumo butelių, kaip manoma, vertų daugiau nei 1 mln. svarų (1,2 mln. eurų).

3 900 butelių – daugiausia viensalykliai škotiški viskiai – bus parduodami per du etapus.

Per pirmąjį aukcioną, prasidedantį penktadienį ir truksiantį 10 dienų, planuojama parduoti 1 949 butelius, įskaitant retą 60 metų išlaikymo „Macallan 1926 Valerio Adami“ ir 50 metų brandintą „Springbank 1919“.

Spalio mėnesį vienas iš prekės ženklo „Macallan“ butelių tapo brangiausiu pasaulyje – buvo parduotas už 1,5 mln. svarų (1,8 mln. eurų) aukcionų namų „Sotheby's“ organizuotose varžytinėse.

Antroji partija bus parduodama balandžio 10–20 dienomis. Aukcionui bendrovės tinklapyje užsiregistravo tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio.

„Įdomiausias aspektas yra „Tobulos kolekcijos“ įvairovė“, – sakoma „Whisky Auctioneer“ įkūrėjo Iaino McClune'o (Ijano Makluno) pareiškime.

Kolekcijoje esama egzempliorių iš Škotijos nebeveikiančių varyklų, bet kai kurie būtų prieinami net eiliniam viskio mėgėjui.

Pavyzdžiui, gėrimo „Old Orkney Real Liqueur Whisky“, pagaminto 1930 metais Orknyje dabar jau uždarytos varyklos „Stromness Distillery“, butelio pradinė kaina yra vos 15 svarų (18 eurų).

„Dėl savo įvairovės [kolekcija] yra visiems atvira galimybė – nuo pradedančiųjų kolekcionuoti viskį iki patyrusių žinovų, siekiančių apvainikuoti savo kolekciją“, – sakė I. McClune'as.

2014 m. miręs R. Goodingas buvo Jameso Goodingo (Džeimso Gudingo) anūkas, 1936 metais įkūrusio įmonę „Pepsi Cola Bottling Company of Denver“.

Iš Kolorado kilęs verslininkas dešimtmečiais skraidydavo į Škotiją su savo pilotu, ieškodamas ypatingų butelių iš nedidelių varyklų.

„Jo misija buvo surinkti po butelį iš kiekvienos varyklos“, – aukciono interneto svetainėje parašė R. Goodingo našlė Nancy (Nensi).



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
ten samagonas už 1,5 milijono,o Lietuvoje draudžiamas.Idijotai leistu,tai lietuviai dar geresni padarytu.

Jonas

Jonas portretas
Durnumui tikrai nera ribu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių