Quantcast

„AstraZeneca“ planuoja iki rudens sukurti naujos kartos COVID-19 vakcinas

Britų ir švedų farmacijos milžinė „AstraZeneca“ skelbia kartu Oksfordo universitetu užsibrėžusi tikslą iki šių metų rudens pradėti naujos COVID-19 vakcinų gamybą, kurios būtų ne mažiau veiksmingos nei konkurenčių, įskaitant ir nuo naujų viruso SARS-CoV-2 padermių.

„Mes esame labai pasiryžę stengtis iki rudens paruošti kažką naujo gatavo naudojimui. Dirbame labai atsakingai, ir planuojame ne tik prototipus, kuriuos turime pagaminti laboratorijose, bet ir apie klinikinius tyrimus, kuriuos teks atlikti“, – trumpoje spaudos konferencijoje sakė „AstraZeneca“ pagrindinis tyrėjas Mene Pangalos.

Jį trečiadienį cituoja britų žiniasklaida.

Praėjusios savaitės pabaigoje Europos Komisija leido Europos Sąjungos rinkoje naudoti „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtą pirmąją COVID-19 vakciną, prieš tai Europos vaistų agentūrai (EVA) paskelbė atitinkamą rekomendaciją.

EVA leido šiuo preparatu skiepyti 18-mečius ir vyresnius žmones, nors buvo reiškiamas susirūpinimas, kad nėra pakankamai duomenų, įrodančių, kad jis yra veiksmingas vyresnio amžiaus asmenims. „CureVac“ paskelbė planus suvienyti jėgas COVID-19 vakcinos kūrimui, kuri būtų efektyvi ir prieš naujas šio koronaviruso atmainas.

Kiek anksčiau Jungtinės Karalystės „GlaxoSmithKline“ ir Vokietijos „CureVac“ paskelbė planus suvienyti jėgas sukurti COVID-19 vakciną, kuri būtų veiksminga ir nuo naujų šio koronaviruso atmainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau ant aborigenu isbande savo kuriny

jau  ant aborigenu  isbande savo kuriny  portretas
isstibde tukstancius zmoniu --dabar patobulins ir vel eis bandyt -stibdyt.....

Savo

Savo  portretas
eksperimentinėmis vakcinomis galės pirmiausia pasiskiepyti prezidentas, visas Seimas, premjerė, visi ministrai ir ministerijų darbuotojai. Aš palauksiu. Niekur neskubu

Nejaugi

Nejaugi portretas
ta korona atejo visiem laikam kad vakcinas jau ruosia net rudeniui?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių