Quantcast

Astravo AE įjungta į Baltarusijos energetikos sistemą

Astravo atominės elektrinės pirmasis energijos blokas vėl įjungtas į šalies energetikos sistemą, po eilinio jo atjungimo kovo 25-ąją, pranešė Baltarusijos energetikos ministerija.

„Atlikus įprastą techninę priežiūrą, kovo 31 dienos 14 val. 42 min. pirmasis energijos blokas buvo prijungtas prie tinklo. Reaktoriaus galia didinama iki nominalios“, – teigiama pranešime.

Ministerija pažymi, kad „įprastiniai darbai ir bandymai“ Astravo AE pirmajame energijos bloke bus tęsiami, o balandžio viduryje jis bus išbandytas reaktoriaus visa galia.

Iki Astravo pirmojo energijos bloko atjungimo ir sustabdymo kovo 25 dieną, jis veikė mažiau nei dvi savaites – kovo 14-ąją jis buvo įjungtas į šalies energetikos sistemą, po ankstesnio eilinio atjungimo kovo 10 dieną. Prieš tai reaktorius buvo sustabdytas nuo vasario 20-osios iki kovo 8-osios.

Astravo AE pirmasis reaktorius buvo įjungtas praėjusių metų rugpjūčio 20 dieną, gruodžio 22-ąją pradėtas jo pramoninių bandymų etapas, o sausio 12 dieną jis pradėjo veikti visu pajėgumu.

Netoli Lietuvos valstybinės statoma pirmoji Baltarusijoje branduolinė jėgainė turės du vienodos galios rusiško VVER projekto reaktorius – po beveik 1,2 gigavato.

Antrąjį reaktorius planuojama įjungti 2022-ųjų pirmąjį pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebintis

Stebintis portretas
Stai kodel vakar per italu interviu 2 kartus sviesa geso... Kgbistines kiaules...

Anonimas

Anonimas portretas
Na dabar pasidare aisku kodel elektros lemputes pradejo sviesti teroristine spalva.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių