Quantcast

Ašchabadas tapo brangiausiu pasaulyje miestu darbuotojams iš užsienio, aplenkdamas Honkongą

  • Teksto dydis:

Turkmėnijos sostinė Ašchabadas aplenkė Honkongą, tapdamas brangiausiu pasaulyje miestu darbuotojams iš užsienio, parodė antradienį paskelbti tyrimo rezultatai.

JAV konsultacijų ir turto valdymo įmonės „Mercer“ atliktas tyrimas parodė, kad 2021 metų brangiausių miestų ekspatriantams sąraše Libano sostinė Beirutas pakilo iš 45 į trečią vietą dėl „sunkaus ir gilaus ekonominio nuosmukio, kurį sukėlė įvairios krizės Libane, įskaitant finansines problemas, COVID-19 ir pernykštį didžiulį sprogimą Beiruto uoste“.

Tuo tarpu praėjusiais metais antrąją vietą užėmęs Ašchabadas tapo lentelės lyderiu dėl „didelės infliacijos“, naujienų agentūrai AFP teigė „Mercer France“ pasaulinės mobilumo praktikos vadovas Jeanas-Philippe'as Sarra (Žanas Filipas Sara).

Turkmėnijos ekonomika yra beveik visiškai priklausoma nuo gamtinių dujų eksporto, todėl jai didelės įtakos turėjo pasaulinis energijos kainų nuosmukis 2014 metais, sukėlęs nacionalinės valiutos manato nuvertėjimą ir į skurdą įstūmęs didelę dalį gyventojų.

Nepaisydamos užsitęsusios ekonominės krizės, Turkmėnijos institucijos gegužę paskelbė apie didelio masto Ašchabado plėtrą, o autokratinis lyderis Gurbanguly Berdymuchamedovas įsipareigojo paversti šalies sostinę „vienu labiausiai klestinčių miestų pasaulyje“.

Honkongas, garsėjantis nepaprastai brangiu būstu, sąraše smuktelėjo į antrąją vietą, o Tokijas taip pat nukrito viena pozicija į ketvirtą eilutę.

Ciurichas nusileido į penktą vietą ir yra tarp trijų Šveicarijos miestų, patekusių į dešimtuką kartu su Ženeva, užėmusia 8-ąją vietą, ir Bernu, atsidūrusiu 10-oje sąrašo eilutėje.

Tarp brangiausių užsieniečiams darbuotojams miestų atsidūrė ir du kiti Kinijos miestai – Šanchajus palypėjo viena eilute į 6-ąją vietą, o Pekinas pakilo į devintąją vietą.

Singapūras liko 7-oje sąrašo eilutėje.

JAV miestai šių metų sąraše smuktelėjo daugiausia dėl valiutų kurso svyravimų bei nepaisant kylančios infliacijos, teigė „Mercer“.

Niujorkas nukrito per aštuonias vietas, tačiau liko brangiausiu JAV miestu užsienio darbuotojams, užimdamas 14 vietą.

Apklausos duomenimis, pigiausias pasaulyje darbuotojams iš užsienio miestas yra Kirgizijos sostinė Biškekas, likęs 209-oje sąrašo vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių