Quantcast

Armėnijos premjeras paskelbė laimėjęs pirmalaikius rinkimus

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas anksti pirmadienį paskelbė laimėjęs pirmalaikius parlamento rinkimus, kuriuos sušaukė bandydamas išspręsti politinę krizę po katastrofiško karo su Azerbaidžanu.

Tačiau jo pagrindinio varžovo, buvusio prezidento Roberto Kočariano rinkimų blokas greit užginčijo rinkimų rezultatus ir pareiškė įtarimus klastojimu.

46 metų N. Pašinianas ir 66 metų R. Kočarianas, kurie abu prieš rinkimus į mitingus buvo surinkę didžiules savo šalininkų minias, buvo laikomi pagrindiniais šių rinkimų varžovais.

Suskaičiavusi 91,87 proc. sekmadienio rinkimuose atiduotų balsų Centrinė rinkimų komisija paskelbė, kad N. Pašiniano partija „Pilietinis susitarimas“ gavo 54,55 proc., o R. Kočariano blokas „Armėnija“ – 20,7 proc. balsų. Preliminarūs rezultatai rodo, kad 5 proc. barjerą įveikė dar viena partija, o rinkėjų aktyvumas buvo 49,4 procento.

„Armėnijos žmonės suteikė mūsų „Pilietiniam susitarimui“ mandatą vadovauti šaliai ir [mandatą] asmeniškai man vadovauti šaliai kaip premjerui“, – anksti pirmadienį paskelbė N. Pašinianas.

„Jau žinome, kad iškovojome įtikinamą pergalę šiuose rinkimuose ir turėsime įtikinamą daugumą parlamente“, – pridūrė jis ir paragino šalininkus pirmadienį vakare ateiti į Jerevano pagrindinę aikštę.

R. Kočariano rinkimų blokas pareiškė, kad nepripažins N. Pašiniano pareiškimo dėl pergalės, paskelbto suskaičiavus vos 30 proc. balsų.

„Šimtai signalų iš rinkimų apylinkių apie organizuotą ir planuotą klastojimą yra rimta priežastis nepasitikėti“, – sakoma bloko pareiškime. Jame nurodoma, kad blokas nepripažins rezultatų, kol nebus ištirti „pažeidimai“.

Sekmadienį vakare Generalinė prokuratūra paskelbė gavusi 319 pranešimų apie pažeidimus ir inicijavusi šešis kriminalinius tyrimus, susijusius su kyšiais rinkimų kampanijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai azerai, įkrėtė kumpanosiam...

Pagarba

Pagarba portretas
Azerbaidzianui ir Turkijai

nuomone

nuomone portretas
zinau armenija,ne is laikrasciu,panasu ,kad tai suklastota,nes zmones negalejo atleisti pralosto karo,jie visi net Naujus Metus atsisake svesti,buvo gedulas visur,kazkokia nesamone
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių