Quantcast

Armėnijos premjeras pasirengęs naujiems rinkimams

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pareiškė esąs pasirengęs naujiems rinkimams.

„Surenkime rinkimus ir pažiūrėkime, kieno atsistatydinimo žmonės reikalauja“, - sakė jis pirmadienį tūkstančių rėmėjų mitinge sostinėje Jerevane.

N. Pašinianas pripažino klaidas per ginkluotą konfliktą su kaimyniniu Azerbaidžanu praėjusiais metais. Tačiau, anot jo, tik žmonės turi nuspręsti, „kas lieka valdžioje“. Jis esą pasirengęs suteikti antrą šansą opozicinėms partijoms jį nugalėti rinkimuose. N. Pašinianas atėjo į valdžią 2018 metais po taikių protestų.

Pirmadienį Jerevane į gatves išėjo ir tūkstančiai vyriausybės priešininkų, reikalaujančių premjero atsistatydinimo. Grupė žmonių pirmadienį priešpiet įsiveržė į vieną vyriausybinį pastatą, tačiau po trumpos protesto akcijos jį paliko be incidentų. Policija nesikišo.

Vakare Jerevane pranešta apie abiejų pusių mitingus.

N. Pašinianas yra kritikuojamas dėl lapkritį pasiekto paliaubų susitarimo su Azerbaidžanu. Šis susitarimas tarp susipriešinusių kaimynių užbaigė kelias savaites trukusius įnirtingus mūšius Kalnų Karabache. Tačiau tai kartu reiškė didelius teritorinius praradimus Armėnijai.

Prezidentas Armenas Sarkisianas paragino abi puses būti santūrias. Politinė kova neturi „peržengti įstatymo ribų“, sakė jis. Ji negali sukelti „šoko ir nestabilumo“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių