Quantcast

Planai oligarchų turtą skirti Ukrainai įpykdė Rusiją: gąsdina patys konfiskuoti europiečių pinigus

  • Teksto dydis:

JAV prezidento administracija Kongresui pateikė įstatymo projektą, kuris suteiktų įgaliojimus vyriausybei konfiskuoti areštuotą Rusijos oligarchų turtą, kalbama LNK reportaže.

Amerikai įvedus sankcijas, užblokuota laivų ir lėktuvų už daugiau nei milijardą dolerių ir dar šimtai milijonų Rusijos oligarchams priklausančio turto įšaldyta Amerikos bankuose. Pagal siūlomą įstatymų projektą, federalinei vyriausybei būtų suteikta teisė konfiskuoti daugiau nei 4,7 mlrd. eurų vertės turtą iš Rusijos piliečių, kuriems yra taikomos Vakarų sankcijos, tą turtą parduoti ir visas lėšas skirti Ukrainai.

Nėra jokios priežasties, jog V. Putino žiaurumas ir šie neteisėtai įgyti laimėjimai išliktų tokie, kokie yra.

„Turėtume areštuoti oligarchų, kurie uždirba pinigus iš neteisėto V. Putino elgesio Rusijoje turtą ir nusiųsti jį tiesiai į Ukrainą. Į teisės aktus bus pridėtos nuostatos, leidžiančios eiti paskui oligarchus, paimti jų pinigus ir siųsti tiesiai į Ukrainą. Mes kalbame apie tokius dalykus: jachtas, dvarus. Šie oligarchai su V. Putino pagalba tapo nepaprastai turtingi ir įsigijo turto, kuris yra čia, JAV. Nėra jokios priežasties, jog V. Putino žiaurumas ir šie neteisėtai įgyti laimėjimai išliktų tokie, kokie yra, kai Ukrainai labai reikia pinigų ir tai kyla tiesiai iš V. Putino, padedančio oligarchams“, – kalbėjo Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Rusiją tokie ketinimai įpykdė, ji pareiškė, kad pati gali konfiskuoti šalių, kurias jie laiko priešiškomis, turtą Rusijoje.

„Šiandien Rusijos verslininkai perka Rusijoje veikiančias užsienio įmones, išperka partnerių, norinčių palikti mūsų rinką, akcijas. Elgiasi civilizuotai. Pagal tarptautinę teisę. Ko negalima pasakyti apie daugybę nedraugiškų šalių: Lietuvą, Latviją, Lenkiją ir net Jungtines Valstijas, kurios tiesiog užsiima vagystėmis. Šiuo atžvilgiu teisinga, kalbant apie verslą, esantį Rusijos Federacijos teritorijoje, kurio savininkai yra iš nedraugiškų šalių, kuriose priimami tokie sprendimai, reaguoti veidrodinėmis priemonėmis: konfiskuoti šį turtą. O pajamos iš pardavimo bus nukreiptos į mūsų šalies plėtrą“, – teigė Rusijos parlamento Žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių