Quantcast

Arabų šalys ragina D. Trumpą atšaukti sprendimą dėl Jeruzalės

  • Teksto dydis:

Arabų šalių užsienio reikalų ministrai šeštadienį paragino Jungtines Amerikos Valstijas atšaukti Jeruzalę Izraelio sostine pripažįstantį sprendimą, o tarptautinę bendruomenę – pripažinti Palestinos valstybę.

Kaire skubiai surinkę Arabų Lygos šalių ministrai rezoliucijoje pareiškė, kad JAV tokiu prieštaringai vertinamu sprendimu „nebelaiko savęs sponsoriumi ir tarpininku“ Izraelio ir Palestinos taikos procese.

Lygos štabe Kaire posėdžiavę arabų ministrai suformulavo savo atsaką JAV sprendimui, kuris buvo visiškai sukritikuotas arabiškajame pasaulyje ir platesniu tarptautiniu mastu.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimas yra „peiktinas ir smerktinas“, sakė ministrams posėdžio pradžioje Arabų Lygos pirmininkas Ahmedas Abul Gheitas (Achmedas Abul Geitas).

Ministrai sutarė „pareikalauti, kad Jungtinės Valstijos atšauktų savo sprendimą dėl Jeruzalės ..., ir paraginti tarptautinę bendruomenę pripažinti Palestinos valstybę .. su sostine Rytų Jeruzale“.

Jie dar pareiškė siūlysią Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai rezoliuciją, smerkiančią JAV sprendimą, pažeidžiantį tarptautinę teisę.

D. Trumpo paskelbtas sprendimas pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostine ir perkelti į šį miestą JAV ambasadą, šiuo metu veikiančią Tel Avive, įsiutino palestiniečių lyderius.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) paskelbė nerengsiąs vėliau šį mėnesį Ramaloje numatyto susitikimo su JAV viceprezidentu Mike'u Pence'u (Maiku Pensu).

Taip pat sulaukta kritikos iš JT Saugumo Tarybos narių penktadienį per skubiai sušauktą posėdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių