Quantcast

„Apple“ tapo pirmąja kompanija istorijoje, kurios vertė viršijo 3 trln. dolerių

JAV technologijų milžinė „Apple“ pirmadienį tapo pirmąja kompanija istorijoje, kurios vertė akcijų rinkoje viršijo 3 trln. dolerių (3,65 trln. eurų).

„iPhone“ telefonų gamintojos akcijų kaina trumpam ūgtelėjo 3 proc., iki 182,88 dolerio, o tai pirmą kartą išaugino kompanijos vertę iki 3 trln. dolerių. Tai reiškia, kad „Apple“ rinkos kapitalizacija per mažiau nei pusantrų metų išaugo dar vienu trilijonu dolerių.

„Apple“ 2018 metų rugpjūtį tapo pirmąja kompanija istorijoje, vertinama daugiau nei 1 trln. dolerių. 2021 metų pabaigoje jos rinkos vertė jau siekė 2,91 trln. dolerių, gerokai lenkiant konkurentę „Microsoft“.

Pažvelgus į nuo 1980 metų biržoje listinguojamų „Apple“ akcijų vidutinės trukmės ir ilgalaikius rezultatus, matyti tvari šios kompanijos sėkmė. Akcininkų, turinčių „Apple“ akcijų daugiau nei penkerius metus, investicijos neretai išauga daugiau nei šešis kartus.

Nuo 2002 metų „Apple“ akcijų kaina išaugo maždaug 43 tūkst. procentų, o tai reiškia, kad 1 000 dolerių investicija į „Apple“ dabar verta apie 430 tūkst. dolerių. Šis prieaugis pradėjus viešai prekiauti bendrovės akcijomis dar labiau išsiplėtė – bet kuris 1 000 dolerių investavęs ir savo akcijų dar nepardavęs žmogus dabar turi „Apple“ akcijų, kurios vertos daugiau nei 1,8 mln. dolerių.


Šiame straipsnyje: Applevertėakcijų rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pafa

Pafa portretas
Kol durnių daugės kurie moka didelius pinigus už pigų plastiką gaminta kinijoj tol ir klestės tokios kontoros...

o

o portretas
sitos korpovampyres ir bus 1 sunaikintos nes tai jau ne zmonems tarnaujanti bendrove?===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių