Quantcast

Apklausa: L. Truss išlieka favorite poste pakeisti B. Johnsoną

  • Teksto dydis:

Kovoje dėl britų premjero Boriso Johnsono įpėdinio dar viena apklausa rodo, kad aiški favoritė rinkimuose yra užsienio reikalų sekretorė Liz Truss.

Nuomonės tyrimo institutas „Opinium Research“ šeštadienį pranešė, kad per Konservatorių partijos narių apklausą ji 22 procentiniais punktais lenkė savo priešininką, buvusį iždo kanclerį Rishį Sunaką, rašo agentūra „Reuters“.

Iš 450 partijos narių, kurie, jų pačių teigimu, jau apsisprendė už ką balsuos, 61 proc. įvardijo L. Truss, o 39 proc. – R. Sunaką.

B. Johnsonas, reaguodamas į partijos spaudimą po serijos skandalų ir kelių vyriausybės narių atsistatydinimo, paskelbė paliekantis partijos lyderio ir premjero postą. L. Truss ir R. Sunakas, įveikę kitus kandidatus, liko kovoti lemiamame rinkimų etape.

Apie 200 tūkst. partijos narių per šiuo metu vykstantį balsavimą paštu renka pirmininką. Rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti rugsėjo 5 d.

L. Truss favorite buvo įvardijama jau ir ankstesnėse apklausose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš pati boba,BET...

Aš pati boba,BET... portretas
Jau kaip nusibodo valdžioje šitos durnos bobelkos Ir sita negeresne nežino nei pasaulio istorijos,nei geografijos.Bet lupasi į valdžia.

Daug dirbai,

Daug dirbai, portretas
eik,pailsėsi,Šarik.

ES VAKARUOSE, dar viena ŽIOPLĖ taikosi į v a d o v u s,

ES VAKARUOSE, dar viena ŽIOPLĖ taikosi į v a d o v u s, portretas
nors šiandieną, tokių NEVYKĖKIŲ vakarų valstybėse - pakanka ir be šios.--Juk dėl l y d e r i ų stokos - EUROPOS valstybėse žmonių gyvenimas sparčiais tempais b l o g ė j a, --ir tai daro JANKIAI sąmoningai , kad tokie ŽIOPLIAI taptų VALSTYBIŲ vadovais , kuriuos, KONKURENCIJOS kovoje savanaudiškai galėtų v a l d y t i.--Vien ŽIOPLOS a k u š e r ė s paskyrimas ES Komisijos pirmininke - parodo, jog JANKIAI siekia ekonomiškai s u ž l u g d y t i ES ir tai akivaizdžiai matome, kaip žlugdomas ne tik EURAS, bet ir žmonių gyvenimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių