Quantcast

Apklausa: dauguma austrų pritaria griežto karantino priemonėms

Dauguma Austrijos gyventojų pritaria šalies vyriausybės sprendimui sugriežtinti karantino priemones, kuriomis siekiama užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

Tai rodo ketvirtadienį paskelbti Vienos rinkos tyrimų instituto „Demox Research“ surengtos apklausos rezultatai.

Šis institutas lapkričio 17-19 dienomis apklausė apie 1 tūkst. austrų, kaip jie vertina šalies vyriausybės žingsnius, susijusius su griežtu karantinu – išėjimo iš namų ribojimą, prekybos centrų uždarymą ir moksleivių pervedimą prie nuotolinio mokymosi.

Tyrimo duomenimis, 73 proc. apklaustųjų laiko karantino apribojimus Austrijoje pateisinamais, 20 proc. – nepateisinamais, 7 proc. neturėjo savo nuomonės šiuo klausimu. Be to, 35 proc. respondentų pavadino karantino priemones „visiškai teisingomis“, 41 proc. – „veikiausiai teisingomis“, 21 proc. – neteisingomis, 4 proc. neatsakė.

73 proc. taip pat mano, kad sustabdyti pandemiją galima tik griežtomis priemonėmis, o 22 proc. pavadino ribojamąsias priemones perteklinėmis, kadangi koronavirusas, jų manymu, nėra labai pavojingas. 56 proc. apklaustųjų įsitikinę, jog rudeninį užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimą Austrijoje nulėmė tai, kad daugelis gyventojų nepaisė saugumo priemonių – nedėvėjo medicininių kaukių, nesilaikė saugaus atstumo, vasarą važiavo atostogauti ir lankėsi masiniuose renginiuose.

„Plati parama yra gyventojų susirūpinimo dėl pandemijos rezultatas. 6 iš 10 respondentų pareiškė, kad nerimauja dėl šeimos, draugų ir finansinės gerovės ateityje“, - sakė tyrimo vadovas ir „Demox Research“ direktorius Paulius Unterhuberis.

Austrijoje nuo lapkričio 17 d. iki gruodžio 6 d. įvestas griežtas karantinas. Uždaryti prekybos centrai, grožio salonai, restoranai, muziejai, teatrai, klubai. Viešbučiai nepriima turistų. Visuomeninio maitinimo įmonės maistą gamina tik išsinešti. Gyventojams rekomenduota neiti iš namų be ypatingo reikalo.

Austrijoje iki lapkričio 19 d. koronavirusu užsikrėtė 228 683 žmonės, iš jų 2 116 mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių