Quantcast

Apklausa: 80 proc. lenkų yra už šalies pasilikimą ES

Didelė dalis Lenkijos gyventojų yra už tai, kad jų šalis liktų ES narė. Tačiau lenkai nėra vieningos nuomonės dėl klausimo, ar už tam tikrus teisinės valstybės principų pažeidimus ateityje šaliai turėtų būti mažinama ES finansinė parama. Tai rodo nuomonės tyrimo instituto „Ibris“ apklausa, atlikta laikraščio „Rzeczpospolita“ užsakymu.

Remiantis tyrimo rezultatais, 81,1 proc. respondentų balsuotų už Lenkijos pasilikimą ES, jei vyktų atitinkamas referendumas. Tik 11 proc. apklaustųjų nurodė, kad būtų už išstojimą.

ES planuojamam mechanizmui, kad ES lėšų išmokėjimas būtų siejamas su teisinės valstybės principų laikymusi pritaria 44,8 proc. piliečių, o 44,2 proc. yra prieš. Lenkijos ir Vengrijos vyriausybės atmeta šią sąlygą ir todėl blokavo ES daugiamečio biudžeto projektą ir milijardinį ekonomikos gaivinimo fondą.

Lenkijos opozicija kaltina premjero Mateuszo Morawieckio vyriausybę, kad ši nori išvesti šalį iš ES. Tam paprieštaravo užsienio reikalų viceministras Szymonas Szynkowskis vel Sekas. „Mes neplanuojame Lenkijos išstojimo iš ES. Kalbos apie „polexitą“ yra politinė fikcija“, - sakė jis pirmadienį radijo stočiai „Jedynka“.


Šiame straipsnyje: LenkijaEuropos Sąjungaapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Neblogai įvarė Stalinas lenkams baimės, iki šiol tirta vien pagalvoję apie rusus...

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Tie 20 procentų galimai Putino troliai ir norėtu ten.O juk gali išvykti.Kelias laisvas.

susikiskit y sikna Gaidzio ispersta statistika

  susikiskit y  sikna Gaidzio ispersta  statistika portretas
80% lenku kaip tik nori begt is ES bet noretu likt NATO...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių