Quantcast

Apklausa: 52 proc. škotų pasisako už nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos

  • Teksto dydis:

Parama Škotijos nepriklausomybei pasiekė aukščiausią per trejus su pusę metų lygį, rodo apklausa, atlikta prieš pat įvykstant „Brexitui“ – Didžiosios Britanijos pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES).

Apklausos, kurią sausio 28-31 dienomis atliko „Panelbase“, rezultatai rodo, kad 52 proc. škotų pritaria Škotijos atsiskyrimui nuo Didžiosios Britanijos.

Škotai dar 2014 metais vykusiame referendume nubalsavo už tai, kad Škotija liktų Didžiosios Britanijos dalimi, tačiau Škotijos pirmoji ministrė ir Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė Nicola Sturgeon dabar reikalauja antrojo referendumo, nes dėl „Brexito“ „iš esmės pasikeitė aplinkybės“.
 
Anot N. Sturgeon, Škotija išvesta iš ES prieš savo valią, nes 2016 metais vykusiame referendume dėl Didžiosios Britanijos narystės ES 62 proc. škotai balsavo už pasilikimą ES.
 
N. Sturgeon žadėjo griežčiau kovoti už teisę surengti naują referendumą dėl nepriklausomybės ir priversti Didžiosios Britanijos premjerą Borisą Johnsoną suteikti įgaliojimus surengti referendumą. Iki šiol B. Johnsonas nesutinka duoti leidimo antrajam referendumui.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
daro atsokit nuo tos monarchijos kuria ir princas ignoravo kaip grobuoniska......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių