Quantcast

Apie D. Trumpo pokalbį su V. Zelenskiu pranešusiam informatoriui – federalinė apsauga

Informatorius, pranešęs apie Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pokalbį su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu, dėl kurio buvo pradėtas JAV prezidento apkaltos tyrimas, šiuo metu yra saugojamas federalinių tarnybų, sekmadienį pranešė televizija „CBS News“.

Pranešėjo advokato Andrew Bakajaus (Endriaus Bakajaus) laiške nurodoma, kad Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras pasitelkė šio asmens apsaugai „reikalingus išteklius“.

Pažymima, kad žvalgybos pareigūnas nuogąstauja dėl savo saugumo, nes kilus skandalui sulaukė grasinimų.

Iki šiol beveik nieko nežinoma apie šį informatorių, kuris, remiantis pateiktu skundu, prezidentų pokalbio pats negirdėjo, bet buvo informuotas apie jo turinį kolegų iš Baltųjų rūmų.

Laikraščio „The New York Times“ žiniomis, informatorius yra Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) pareigūnas, šiuo metu dirbantis šios agentūros būstinėje Langlio mieste Virdžinijoje.

JAV prezidentas anksčiau pareiškė norįs susitikti su asmeniu, pranešusiu apie jo pokalbį su V. Zelenskiu.

„Beje, norėčiau susitikti ne tik su savo kaltintoju, pateikusiu antrųjų ir trečiųjų šalių informaciją, bet ir su žmogumi, neteisėtai perdavusiu „informatoriui“ šią iš esmės neteisingą informaciją“, – sakė D. Trumpas.

Valstybės vadovas pridūrė, kad šiam žvalgybos pareigūnui gali grėsti „rimtos pasekmės“, nes šis „šnipinėjo“ prezidentą.

Kaip pranešė amerikiečių žiniasklaida, prezidentas liepos 25 dieną mėgino įtikinti Ukrainos vadovą atlikti tyrimą dėl Hunterio Bideno (Hanterio Baideno) – buvusio JAV viceprezidento ir potencialaus D. Trumpo varžovo 2020 metų prezidento rinkimuose Jo Bideno (Džo Baideno) sūnaus – galimai korupcinės veiklos.

Apie šį pokalbį vadovybei pranešė minimas žvalgybos pareigūnas. Su jo skundu susipažinę Demokratų partijos kontroliuojami Atstovų Rūmai nusprendė aiškintis, ar yra pagrindo inicijuoti apkaltą D. Trumpui.

Baltieji rūmai pateikė Kongresui abiejų lyderių pokalbio stenogramą, tačiau tai neprivertė įstatymų leidėjų atsisakyti pradėtos procedūros.

Prezidentūros pateiktas dokumentas buvo parengtas remiantis JAV administracijos pareigūnų, buvusių D. Trumpo kabinete jam kalbantis su V. Zelenskiu, užrašais. Remiantis stenograma, D. Trumpas tikrai prašė Ukrainos lyderio atlikti tyrimą dėl H. Bideno. Tačiau tekste nėra požymių, kad JAV prezidentas grasino ar šantažavo V. Zelenskį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių