Quantcast

Antras Rusijos laivas įsitraukė į „Nord Stream 2“ tiesimą

Antras Rusijai priklausantis vamzdynus jūroje klojantis laivas įsitraukė į dujotiekio „Nord Stream 2“ tiesimo užbaigimą. Tai – Rusijos koncerno „Gazprom“  dinaminio pozicionavimo laivas „Akademik Čerskij“, pranešė projektą vystanti bendrovė „Nord Stream 2 AG“.

„Sėkmingai užbaigus bandymus jūroje, „Akademik Čerskij“ šiandien pradėjo tiesti vamzdžius Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje. Dujotiekio tiesimo darbus tęsia ir laivas „Fortuna“. Visi darbai atliekami vadovaujantis gautais leidimais“, – teigiama pranešime.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas nuo Rusijos iki Vokietijos klojamas greta nuo 2011 metų pabaigos veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream“.

„Akademik Čerskij“ iki šiol nedalyvavo „Nord Stream 2“ statyboje, nors yra modernesnis ir našesnis už kitą Rusijos laivą „Fortuna“, kuris, atnaujinęs paskutinių šio dujotiekio atkarpų tiesimą, netrukus kartu su savo savininke KVT-RUS pateko į JAV sankcijų sąrašą.

„Gazprom“, kuris yra vienintelis šio projekto vystymo operatorės akcininkas, bando savarankiškai užbaigti „Nord Stream 2“ projektą, rangovei iš Šveicarijos dėl JAV sankcijų grėsmės nutraukus tiesimą 2019 metų pabaigoje. Naujo vamzdyno tiesimo darbai Rusijos laivais buvo atnaujinti vasario pradžioje.

Vašingtonas žada sankcijas šiam projektui plėsti.

Be Jungtinių Valstijų, „Nord Stream 2“ priešinasi grupė Europos valstybių, įskaitant Lenkiją, Ukrainą, Lietuvą ir kitas dvi Baltijos šalis, kurios perspėja, jog žemynas taps labiau priklausomas nuo rusiškų dujų tiekimo, o Maskva gali dujotiekį panaudoti kaip politinio poveikio priemonę. Tuo tarpu Vokietija šį projektą palaiko, teigdama, jog jis yra ekonominis, nors ir turintis politinę potekstę.

„Nord Stream 2 AG“ šio mėnesio pradžioje skelbė, jog dujotiekis nuteistas 95 proc., o liko nutiesti 121 kilometras vamzdyno.

Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas anksčiau šią savaitę pareiškė, kad „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti 2021 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkeliams

Runkeliams portretas
Tabakai loja , bet sustabdyt neįmanoma !' Lokit lokit !!!!

Kad ir dvidesimt rusisku geldu

Kad ir dvidesimt rusisku geldu portretas
Kad ir sesi laivai tiestu. Visiems prisidejusiems prie rusofasistinio NordStream2 projekto bus pasiulyta graziai palikti. Huilostanas gales sau dujas pumpuoti i uzpakali.

matosi

matosi portretas
tie komtusciagalviai tai prisikimse vatos ir loja vat vattttt prisikimsk i snerves apsisaugosi nuo vyruso puskvaisiai medvilnes parazitai[[]]
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių