Quantcast

Anglijos bankas išplėtė obligacijų supirkimo programą

Ruošdamasis antrojo koronaviruso karantino ir „Brexito“ padariniams, Anglijos bankas (BoE) 150 mlrd. svarų sterlingų (166 mlrd. eurų) išplėtė savo obligacijų supirkimo programą, skelbia agentūra „Reuters“.

BoE išplėtė savo turto supirkimo programą iki 895 mln. svarų sterlingų (990 mlrd. eurų) – 50 mlrd. svarų sterlingų daugiau, nei tikėjosi „Reuters“ apklausti ekonomistai. Kaip teigė centrinis bankas, pridėjus naują sumą, vyriausybės obligacijų supirkimo programa bus pajėgi galioti iki 2021 metų pabaigos.

Bankas taip pat pranešė sumažinęs Didžiosios Britanijos ekonomikos prognozes – prognozuojama, kad ekonomika prieškrizinį dydį pasieks tik pirmą 2022 metų ketvirtį. Anksčiau BoE prognozavo, kad visiškas atsigavimas bus pasiektas kitų metų pabaigoje.

„Ekonomikos prognozės išlieka neįprastai neapibrėžtos, – teigė bankas. – Jos priklausys nuo tolesnės pandemijos raidos ir priemonių visuomenės sveikatos apsaugai bei perėjimo prie naujų prekybos sąlygų tarp Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinės Karalystės (JK).“

Kaip ir tikėtasi ekonomistų apklausoje, bankas nepakeitė 0,1 proc. siekiančios bazinės palūkanų normos, tačiau jau svarsto galimybes taikyti neigiamas palūkanas.

Bankui paskelbus pranešimą, pakilo svaro sterlingo kursas dolerio ir euro atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių