Quantcast

Anglija leis nesikarantinuoti paskiepytiems keliautojams iš JAV ir ES

  • Teksto dydis:

Visiškai paskiepytiems nuo COVID-19 keliautojams iš JAV ir Europos Sąjungos, išskyrus Prancūziją, bus leidžiama atvykus į Angliją nesilaikyti karantino, trečiadienį pranešė Jungtinės Karalystės vyriausybė.

„Padedame suvienyti JAV ir Europos šalyse gyvenančius žmones su savo šeimomis ir draugais“, – tviteryje parašė susisiekimo sekretorius Grantas Shappsas (Grantas Šapsas), pridurdamas, kad nauja politika įsigalios nuo rugpjūčio 2 dienos 4 val. (6 val. Lietuvos laiku).

Keliautojai, visiškai vakcinuoti JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) arba Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintu preparatu, galės keliauti iš bet kurios britų vyriausybės „geltonos“ šalies šviesoforo spalvų sąraše, neturėdami izoliuotis namuose 10 parų.

Jiems vis tiek reikės prieš išvykstant pasidaryti testą ir dar kartą pasitikrinti antrą dieną po atvykimo į Angliją.

Iš Prancūzijos atvykstantiems asmenims ir toliau bus taikomos atskiros taisyklės.

Visiškai nepasiskiepiję asmenys, keliaujantieji iš šalies, įtrauktos į „geltonųjų“ valstybių sąrašą, kuriam priklauso didžioji Europos ir JAV dalis, atvykę ir toliau privalės karantinuotis.

Vyriausybė taip pat patvirtino, kad bus atnaujinti tarptautiniai kruizai.

„Tai pažanga, kuria galime džiaugtis visi“, – parašė G. Shappsas.

Britanijoje šiuo metu tęsiasi nauja koronaviruso banga dėl koronaviruso delta atmainos, nors pastarąją savaitę naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo, o daugiau nei 70 proc. visų gyventojų jau yra visiškai paskiepyti.

Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos deleguotos vyriausybės laikosi savo sveikatos apsaugos politikos ir nustato atskiras užsienio kelionių taisykles.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Jokios pizdemijos nėra,tai žmonių naikinimo ir ekonomilos žlugdymo mašina, pasuliniu mastu.

AŠ tikiu mokslu

AŠ tikiu mokslu portretas
Rija skaityk ne melagienas,o mokslininkų rašinius.Juk mokslas pažengęs į prieki.Kiek vaistų išrasta .Ir nuo vėžio,tik laiku kreiptis ir nuo kitų ligų.Tikėk mokslu ,o ne bobučių plepalais.Visas pasaulis Pandemijoje ir stengiai mokslininkai ją suvaldyti.

Rija

Rija portretas
Kažkaip viskas atvirkščiai teigiama.Buvo rašyta, kad paskiepytų žmonių kraujuje atlikus tyrimus neišlieka virusui antikūnių ,vadinasi ar tu skurpysies ,ar ne, imuniteto nebus.Dabar jau apie imunitetą nutylima,tik aktyviai ,prievartos būdu stengiasi paskiepyti kuo daugiau žmonių.Kas už to viso slepiama neaišku.Skiepyti irgi susirgs, buvo taip pat tai sakoma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių