Quantcast

Analitikai: Vokietijos ekonomika pernai susitraukė 5,1 proc.

Vokietijos ekonomika pernai greičiausiai patyrė dramatišką susitraukimą, šalyje įvedus griežtų koronaviruso apribojimų, sukėlusių ekonominę krizę.

Analitikai prognozuoja, kad federalinis statistikos biuras „Destatis“ ketvirtadienį paskelbs, jog didžiausia Europos ekonomika pernai susitraukė 5,1 proc., kai 2019 m. augo 0,6 proc.

Analitikai taip pat kiek pagerino BVP prognozes. Manoma, kad šalies svarbiausias gamybos sektorius išlygino nuosmukį paslaugų sektoriuje, o pramonė patyrė atsigavimą po praėjusių metų karantino.

Vyriausybės lapkritį įvesti ir iki sausio pabaigos galiosiantys koronaviruso apribojimai pramonės sektoriaus beveik neapima ir yra labiau nutaikyti į paslaugų sektorių bei atskirus namų ūkius.

Praėjusią savaitę paskelbti duomenys parodė, kad gamybos sektorius atlaikė apribojimus, nes lapkričio prekybos, gamybos ir užsakymų duomenys viršijo analitikų lūkesčius.

Duomenys taip pat suteikė vilčių, kad Vokietija galimai išvengė ketvirtojo ketvirčio nuosmukio, pandemijai įstūmus šalį į istorinio masto ekonominę krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių