Quantcast

„Amnesty International“ nebepripažįsta A. Navalno sąžinės kaliniu

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ trečiadienį pranešė nebepripažįstanti įkalinto Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno sąžinės kaliniu dėl praeityje jo padarytų „neapykantą kurstančią“ pareiškimų, tačiau pažadėjo vis tiek siekti, kad jis būtų paleistas.

Sausį Maskvos oro uoste įvykdytą A. Navalno areštą pasmerkė Rusijos ir užsienio žmogaus teisių grupės, taip pat Vakarų šalių lyderiai, ketinantys už tai nubausti Maskvą sankcijomis.

Tačiau „Amnesty International“ pareiškė nusprendusi atšaukti 44 metų kovotojui su korupcija sąžinės kalinio statusą, „atsižvelgusi į komentarus, kuriuos jis išsakė praeityje“.

Londone įsikūrusi aktyvistų organizacija nenurodė jokių konkrečių A. Navalno pareiškimų, tačiau jis savo politinės karjeros pradžioje prieš daugiau nei dešimtmetį jis buvo kritikuojamas dėl savo nepalankaus požiūrio į imigraciją.

„Kai kuriais šių komentarų, kurių Navalnas nėra viešai pasmerkęs, peržengiama neapykantos propagavimo riba, o tai prieštarauja „Amnesty“ sąmonės kalinio apibrėžimui“, – pažymėjo NVO.

Vis tik organizacijos atstovai pabrėžė ir toliau reikalausiantys opozicionieriaus paleidimo.

„Mūsų žiniomis, Navalnas pastaraisiais metais nedarė panašių pareiškimų ir šis sprendimas nekeičia mūsų pasiryžimo kovoti už tai, kad jis būtų nedelsiant paleistas“, – nurodė „Amnesty International“.

Nevyriausybinė organizacija pridūrė, kad ji praėjusią savaitę Rusijos valdžiai perdavė 200 tūkst. žmonių pasirašytą peticiją, kuria reikalaujama nedelsiant paleisti A. Navalną.

Opozicijos lyderio komanda reaguodama į „Amnesty International“ sprendimą apkaltino šią grupę pasidavus spaudimo kampanijai, kurią surengė vienas apžvalgininkas, siejamas su Rusijos valstybine žiniasklaida.

A. Navalno dešinioji ranka Leonidas Volkovas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „Amnesty International“ sprendimas tolygus prisipažinimui, kad „patikėjome nesąmonėmis ir mums tai patinka“, o artimas opozicionieriaus patarėjas Ivanas Ždanovas savo žinutėje NVO žingsnį pavadino „labai gėdingu“.

44 metų Kremliaus kritikas buvo sulaikytas vos sugrįžęs į tėvynę iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo atakos. Anksčiau šį mėnesį jam buvo skirta beveik trejų metų laisvės atėmimo bausmė dėl lygtinės bausmės sąlygų pažeidimų, padarytų jam gydantis užsienyje.

Pastaraisiais metais A. Navalnas tapo vienu pagrindinių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, skelbdamas antikorupcinius tyrimus ir organizuodamas protesto akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

„Amnesty International“ niekšų gauja

„Amnesty International“ niekšų gauja portretas
„Amnesty International“ šunpalaikių kontora skleidžianti melą, buką propagandą ir kurstanti tautinę nesantaiką bei neapykantą Rusijai. Šį propagandos skleidėja finansuojama JAV kongreso ir pentagono.

Anonimas

Anonimas portretas
Spyris kai kam į gerą vietą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių