Quantcast

Amerikiečių aktorius S. Seagalas tapo Rusijos piliečiu

  • Teksto dydis:

Amerikiečių aktorius Stevenas Seagalas (Stivenas Sigalas) tapo Rusijos piliečiu, skelbia prezidento Vladimiro Putino pasirašytas įsakas.

64 metų S.Seagalas pastaraisiais metais nuolat lankydavosi Rusijoje ir lydėjo V.Putiną keliuose Rytų kovos menų renginiuose, be to, viešai gynė Rusijos lyderio politiką ir kritikavo JAV vyriausybę.

„Suteikti Rusijos Federacijos pilietybę Stevenui Fredericui Seagalui (Stevenui Frederikui Seagalui), gimusiam 1952 metų balandžio 10 dieną JAV“, – sakoma V.Putino įsake, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje.

Šių metų rugsėjį lankydamasi Sachalino saloje vykusiame kino festivalyje Holivudo veiksmo filmų žvaigždė neatmetė galimybės, kad greitai gaus Rusijos pilietybę.

Savo norą tapti Rusijos piliečiu aktorius aiškino tuo, kad „labai norėtų kelis mėnesius per metus praleisti su savo draugais Rusijoje, su žmonėmis, kurie jį čia myli ir jo laukia“.

Metų pradžioje buvo pranešta, kad S.Seagalas jau gavo Serbijos pilietybę ir planuoja Belgrade atidaryti kovos menų mokyklą.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad S.Seagalas „ilgą laiką atkakliai prašė suteikti Rusijos pilietybę“, ir pridūrė, kad „jis garsėja šiltais jausmais“ Rusijai, „niekada to neslėpė ir, taip pat, yra gerai žinomas aktorius, ir tai davė pagrindą“ suteikti jam pilietybę.

S.Seagalas kol kas nekomentavo, bet anksčiau daug kartų per Rusijos valstybinę žiniasklaidą yra liaupsinęs V.Putiną.

2013 metais interviu Rusijos valstybinei televizijai RT S.Seagalas V.Putiną pavadino „vienu iškiliausių dabartinių pasaulio lyderių“.

„Jam labiau nei visiems kitiems, kuriuos pažįstu, rūpi Rusija ir jis nebijo stoti ir padaryti, ką reikia“, – sakė aktorius.

Be dalyvavimo kovos menų renginiuose su V.Putinu, S.Seagalas, kuris yra budistas, neretai lankydavosi budistiniuose Rusijos regionuose. Rugpjūčio mėnesį jis taip pat apsilankė Rusijos sąjungininkėje ir kaimynėje Baltarusijoje, kur ragavo prezidento Aleksandro Lukašenkos užaugintų daržovių.

Pastaraisiais metais Kremlius suteikė Rusijos pilietybę ir kelioms kitoms užsienio garsenybėms, tarp jų Prancūzijos kino žvaigždei Gerard'ui Depardieu (Žerarui Depardjė) ir JAV boksininkui Roy Jonesui Jr. (Rojui Džounsui jaunesniajam).



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
ir atsiranda kazkokios Matrionos kurios ar kgb samdytos ar bukaprotes su savo komentarais...

tai

tai portretas
2 priesingybes kaip minusas traukia pliusa t.y. 1 kovoja su blogiu scenoje kitas atvirksciai sprogdina ligonines sirijoje ir kt. genocidas niekuo nepagrindziamais veiksmais ir agresija o tiems prasigerusiams tevynainiams ir ju boboms su placia gerkle pumpuojama kad taip reikia del ju paciu...

mikas

mikas portretas
po menesio prasysis atgal.....kokia geda!!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių