Quantcast

Amerikiečiai rengėsi džihadui

Jungtinėse Valstijose – vėl terorizmo byla. Vienas vyras, jo du sūnūs ir dar keturi žmonės kaltinami sąmokslu atakuoti kitas valstybes.

Šiuos septynis atsakovus didžioji prisiekusiųjų žiuri apkaltino praėjusį trečiadienį, o pirmadienį federalinė policija juos areštavo Šiaurės Karolinos valstijoje. Tarp areštuotų vyrų, kurių amžius – nuo 20 iki 39 metų, yra šeši JAV piliečiai. Dar vienas jų yra legaliai JAV gyvenantis asmuo. Iš karto po arešto jie stojo prieš federalinį teisėją Rolyje, kur gyvena.

Federaliniai pareigūnai sako, kad jie rezgė sąmokslą nusižudyti ir nužudyti kitus žmones islamo vardu. Jų veikla, kurią Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai sekė trejus metus, aprašyta kaltinamuosiuose aktuose. Jie kaltinami sąmokslu teikti materialinę paramą teroristams ir sąmokslu žudyti, grobti, luošinti ir sužeisti žmones užsienyje. Jei jų kaltė bus pripažinta, jiems grės kalėjimas iki gyvos galvos.

Vyriausias grupės narys Danielis Boydas, kuris sakosi esąs jos lyderis, dar kaltinamas tuo, kad 1989–1992 m. vyko į Afganistaną ir Pakistaną į karines teroristų rengimo stovyklas, turėdamas tikslą įsitraukti į smurtinį džihadą. Nuo 2006-ųjų iki 2009-ųjų liepos, kaip tvirtina kaltintojai, D.Boydas ir kiti atsakovai bandė rinkti lėšas teroro atakoms ir mokėsi naudotis ginklais. "Atsakovai rengėsi įsitraukti į smurtinį džihadą ir norėjo mirti kaip kankiniai", – nurodė Teisingumo departamentas.

Kiti kaltinami amerikiečiai: du D.Boydo sūnūs – 22 metų Dylanas Boydas ir 20 metų Zakariya Boydas, 33 metų Anesas Subasicas, 22 metų Mohammadas Omaras Aly Hassanas ir 21 metų Ziyadas Yaghi. 24-erių kaltinamasis Hysenas Sherifi yra iš Kosovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Kodėl VISOS religijos be teroro negali?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių