Quantcast

Amerikiečiai dėl paramos D. Trumpui boikotuos „New Balance“ sportbačius

  • Teksto dydis:

Šimtai amerikiečių ketina boikotuoti sportbačius „New Balance“ gaminančios kompanijos produkciją dėl jos viešos paramos išrinktajam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), rašo „The Wall Street Journal“.

Jau seniai prieš Ramiojo vandenyno partnerystės susitarimą pasisakanti kompanija „New Balance“ pasveikino taip pat ne kartą prieš šią sutartį pasisakiusį D. Trumpą laimėjus rinkimus.

„Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija nuo mūsų nusisuko, ir jei atvirai, po D. Trumpo išrinkimo mums atrodo, kad situacija keisis teisinga linkme“, – vieno interviu metu pareiškė „New Balance“ viceprezidentas ryšiams su visuomene Metas LeBretonas (Matt LeBretton).

Reaguodami į tokį pareiškimą socialinių tinklų vartotojai ėmė skelbti, jog atsikratys „New Balance“ produkcijos ir nepirks jos ateityje. Kai kure žmonės jau paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip jie sudegina „New Balance“ sportbačius. O dar kiti skelbia nuotraukas, kuriose matyti į šiukšliadėžę išmesti sportbačiai.

„New Balance“ mano, kad Ramiojo vandenyno partnerystės sutartis kelia grėsmę amerikiečių gamintojams ir suteikia pranašumą kompanijoms, kurios yra labiau priklausomos nuo gamybos užsienyje.

„New Balance“ savo produkciją gamina Jungtinėse Valstijose, kur jos fabrikuose dirba maždaug 1400 žmonių. O jos konkurentė „Nike“ pasisako už minėtą susitarimą, nes savo produkciją gamina visame pasaulyje.

D. Trumpas apskritai pasisako prieš laisvą prekybą ir žada, jog vienas jo pirmųjų darbų bus Ramiojo vandenyno partnerystės sutarties atsisakymas bei Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties sąlygų peržiūrėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių