Quantcast

„Amazon“ grasina uždaryti visus bendrovės siuntų paskirstymo centrus Prancūzijoje

Internetinės prekybos milžinė „Amazon“ trečiadienį įspėjo, kad ji gali būti priversta nutraukti siuntų paskirstymo centrų veiklą Prancūzijoje ir sumažinti teikiamų paslaugų kiekį po to, kai šalies teismas priėmė nuosprendį, susijusį su esą nepakankamomis bendrovės pastangomis apsaugoti savo darbuotojus nuo koronaviruso.

„Amazon“ teigė apeliuosianti antradienio nuosprendį, kuriuo buvo nuspręsta, kad, kol bendrovė neįvykdys sveikatos įvertinimo, ji gali tiekti tik būtiniausias prekes. Įmonė paskelbė, kad „interpretuojame, jog mums gali tekti nutraukti Prancūzijos siuntų paskirstymo centrų veiklą“.

Prancūzijos teismas antradienį nusprendė, kad „Amazon“ Prancūzijos padalinys „nepripažino savo įsipareigojimų, susijusių su savo personalo saugumu ir sveikata“ tuose objektuose, kuriuose dirba šimtai darbuotojų.

Teismas nurodė, kad, kol „Amazon“ įvykdys sveikatos įvertinimą, bendrovė gali ruošti ir pristatyti tik „maisto, higienos ir medicinos prekes“.

Teismo draudimas turi būti įvykdytas per 24 valandas, kitaip „Amazon France“ grės kasdienės 1 mln. eurų baudos.

„Amazon“ turi vieną mėnesį įvykdyti sveikatos įvertinimą.

Bendrovė teigė, kad nuosprendis ją „nustebino, kadangi buvo pateikta įrodymų, jog darbuotojų apsaugai buvo imtasi saugumo priemonių“, į kurias įskaitomas temperatūros tikrinimas, nurodymai laikytis saugaus atstumo ir naudoti asmens apsaugos priemones.

„Amazon“ savo internetinėje svetainėje siūlo platų prekių pasirinkimą – kai kurias prekes bendrovė parduoda tiesiogiai, o kitos pardavinėjamos kitų bendrovių vardu.

„Kol kas šalyje tęsiame veiklą ir darome viską, kad galėtume toliau siūlyti tiek pat paslaugų“, – prancūzų kalba parašytame pranešime teigė „Amazon“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių